Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin face ACUZAȚII grave la adresa SUA, chiar înainte de întâlnirea cu Donald Trump: 'Iată ce mă nelinişteşte'

www.deadline.com
Donald Trump Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat joi Statele Unite că vor să provoace probleme la viitoarele alegerile prezidenţiale din Rusia, ca răspuns la presupusul amestec al Moscovei în scrutinul prezidenţial american din 2016, transmite Reuters, citând agenţia de presă RIA Novosti.

De asemenea, liderul de la Kremlin a insinuat că acuzaţiile de dopaj care au dus la interzicerea participării unor sportivi ruşi la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018, de la Pyeongchang, par să aibă ca scop perturbarea alegerilor prezidenţiale din Rusia, din martie anul viitor, scrie agerpres.ro.

Citește și: Pe fondul agravării stării de sănătate a Regelui Mihai, Casa Regală i-a prezentat SUCCESORUL! Cine va prelua conducerea

''Iată ce mă nelinişteşte: Jocurile Olimpice trebuie să debuteze în februarie. Iar alegerile noastre prezidenţiale când au loc? În martie'', a spus Putin în timpul vizitei la o uzină din Celiabinsk, în Siberia.

Potrivit şefului statului rus, organizaţiile sportive internaţionale, inclusiv Comitetul Olimpic Internaţional, sunt dependente de sponsori, 'dintre care majoritatea se găsesc în SUA'.

Citește și: Dezvăluire incendiară a lui Isărescu! Din ce motiv s-a „prăbușit” leul

Rusia se află în centrul unui scandal de dopaj după dezvăluirile făcute de juristul canadian Richard McLaren, care a arătat în 2016 existenţa unui sistem de dopaj instituţionalizat în sportul din Rusia, prin implicarea serviciilor de securitate ruse (FSB).

''Ca represalii la amestecul nostru imaginar în alegerile lor, (Statele Unite) vor să creeze probleme în timpul alegerilor prezidenţiale ruse'', a menţionat Vladimir Putin. El nu a anunţat deocamdată dacă va participa la scrutinul din martie 2018, deşi candidatura sa pentru al patrulea mandat de preşedinte este indubitabilă în opinia analiştilor politici.

Citește și: Doar la noi este posibil: Ce companie de stat a acordat 233 de ANI de concediu medical angajaților, în primele 9 luni ale anului

În urmă cu o săptămână, Facebook a dezvăluit că aproximativ 20 de milioane de utilizatori din SUA ai reţelei de socializare Instagram au văzut postări create de operatori ruşi pentru a influenţa alegerile prezidenţiale americane din 2016. Pe Instagram, serviciu care aparţine Facebook, circa 120.000 de postări au fost create de operatori identificaţi ca fiind ruşi. Ele au fost văzute de 16 milioane de utilizatori începând cu octombrie 2016 şi de circa patru milioane înainte de această dată.

Aceşti utilizatori se adaugă celor 126 de milioane de utilizatori de Facebook care au văzut în news feed-ul lor articole create de compania rusă Internet Research Agency, având legături cu serviciile ruse de informaţii, pentru a influenţa alegerile. În total, aproximativ 150 de milioane de persoane au fost astfel afectate de campania rusă de dezinformare de pe cele două platforme.

Citește și: Polițiștii reacționează, la o zi după modificarea Codului Fiscal: „Impactul va fi devastator”. La cât vor ajunge salariile

La aproape un an de la alegerile prezidenţiale din SUA, aceste companii încep să furnizeze date privind această campanie de influenţare a opiniei publice. Twitter şi Facebook subliniază totuşi că respectivele materiale nu reprezintă decât o proporţie infimă din toate materialele publicate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.