Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin i-ar fi cerut lui Bashar al-Assad să își dea demisia

putin

Vladimir Putin i-a transmis președintelui sirian Bashar al-Assad, la sfârșitul lui 2015, că ar trebui să plece de la conducerea țării, cel puțin așa susțin oficiali din Vest.

Președintele rus l-a ales mesager pe generalul Igor Sergun, directorul serviciilor secrete ruse, cel care a decedat recent, potrivit Financial Review.

La cinci luni după întâlnire, Sergun a murit, iar cauzele nu au fost încă elucidate. Bashar al-Assad a respins propunerea, iar Kremlinul neagă că ar fi existat aceste discuții.

Dar mai multe guverne din Vest cred că varianta este credibilă, mai ales că prin plecarea lui Bashar al-Assad șansele ca războiul civil din Siria să se termine sunt mari.

Asta după ce președintele sirian Bashar al-Assad a făcut în octombrie o vizită în Rusia unde s-a întâlnit la Moscova cu Vladimir Putin.

Este prima vizită într-un stat străin după ce a izbucnit războiul civil, în Siria, în 2011, scrie Bloomberg. Președintele sirian i-a mulțumit celui rus pentru asistența pe care i-a acordat-o țării sale, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Atacurile aeriene lansate de Rusia, pe 30 septembrie, sunt menite să îl ajute pe Assad să reia cât mai mult din teritoriul ocupat de rebeli.

Citește și Şeful spionajului militar rus, Igor Sergun, a murit

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.