Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin îi acuză pe militarii ucraineni că folosesc civilii de la Azovstal ca scuturi umane: 'Nu există operațiuni militare în Mariupol'

Președintele rus Vladimir Putin susține că soldații ucraineni folosesc civilii ca scuturi umane la uzina siderurgică Azovstal din Mariupol și că forțele rusești nu i-au împiedicat să plece.

Putin a făcut aceste afirmații după o întâlnire cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

În timpul întâlnirii, Putin a descris, de asemenea, situația din orașul asediat Mariupol ca fiind "tragică" și "complicată".

El a spus: "Situația este complicată acolo - și tragică. Dar este simplă, de fapt. Am vorbit cu președintele (turc) Erdogan astăzi, el a spus că acolo au loc operațiuni militare.

"Nu, operațiunile militare s-au încheiat acolo. Nu există operațiuni militare în Mariupol".

El a continuat să acuze forțele ucrainene că "se ascund în spatele" civililor din oțelăria Azovstal și a spus că "cel mai simplu lucru de făcut este să îi eliberăm".

La începutul zilei de astăzi, Guterres a sugerat că Națiunile Unite sunt pregătite să intervină pentru a salva vieți în Mariupol în timpul unei conferințe de presă alături de ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

Descriind situația din oraș ca fiind o "criză în criză", el a sugerat ca ONU și Comitetul Internațional al Crucii Roșii - împreună cu forțele ruse și ucrainene - să colaboreze pentru a permite oamenilor să plece "în orice direcție doresc".

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.