Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin mai lasă și de la el: I-a promis Irlandei că va face exerciții militare în afara zonei economice exclusive

vestidinrusia.ro
vladimir putin

Ministrul afacerilor externe irlandez, Simon Coveney, a anunţat sâmbătă că a primit asigurări de la Rusia că aceasta îşi va reloca planificatele exerciţii militare în afara zonei economice exclusive a Irlandei, informează PA Media şi dpa.

Simon Coveney a declarat că a primit asigurări de la ministrul rus al apărării că exerciţiile nu vor avea loc lângă coasta de sud-vest a Irlandei, scrie agerpres.ro.

Planificatele exerciţii, care urmau să aibă loc la 240 de kilometri de coasta de sud-vest a Irlandei, în Marea Irlandei, au cauzat controverse şi tensiuni în această ţară.

"Săptămâna aceasta i-am scris ministrului apărării rus, pentru a-i cere să reconsidere exerciţiile navale de lângă costa irlandeză. În seara aceasta am primit o scrisoare care confirmă că exerciţiile ruse vor fi relocate în afara (zonei economice a) Irlandei. Salut acest răspuns", a scris Coveney sâmbătă într-un tweet.

Într-un comunicat, ambasadorul Rusiei în Irlanda, Iuri Filatov, a anunţat că, în urma cererilor guvernului irlandez şi a industriei piscicole irlandeze, "ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a decis, într-un gest de bunăvoinţă, să relocheze exerciţiile marinei ruse, planificate să aibă loc între 3 şi 8 februarie, în afara zonei economice exclusive a Irlandei, pentru a nu afecta activităţile piscicole ale navelor irlandeze în zonele lor tradiţionale de pescuit".

Nu se ştie exact unde se vor desfăşura acum aceste exerciţii.

Rusia a anunţat la la mijlocul lui ianuarie că marina sa va organiza un set de exerciţii implicând toate flotele sale de la Pacific până la Atlantic, cea mai recentă demonstraţie de forţă pe fondul creşterii activităţii militare şi a tensiunilor cu Occidentul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.