Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin, mesaj DUR împotriva neonaziștilor: 'Să suprimăm încercările de a justifica atrocitățile monstruoase ale criminalilor naziști'

СЕГОДНЯ
vladimir putin

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, spune, de Ziua Victimelor Holocaustului, că datoria „noastră” e să „suprimăm încercările de a justifica atrocitățile monstruoase ale criminalilor naziști”. Liderul de la Kremlin scoate în evidență rolul Armatei Sovietice în „eliberarea” Europei.

„Indiferent de cât timp va trece, omenirea nu va uita niciodată această tragedie, teribilă prin amploarea și cruzimea ei, care a avut loc în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În Rusia, ei deplâng profund milioanele de oameni nevinovați, inclusiv compatrioții noștri, sfâșiați în temnițele lagărelor de concentrare și ghetourilor, împușcați de pedepsitori, care au murit de foame și boală. Și suntem mândri de curajul și abnegația de neegalat ale soldaților Armatei Roșii, aliați în coaliția anti-Hitler, luptători ai mișcării de Rezistență, care au eliberat Europa și lumea de nazism, au salvat națiuni întregi de la exterminare.

Datoria noastră este să păstrăm și să transmitem generațiilor viitoare adevărul despre evenimentele celui de-al Doilea Război Mondial, să păstrăm și să protejăm adevărații săi eroi ca un bun comun de neprețuit, să suprimăm încercările de a justifica atrocitățile monstruoase ale criminalilor naziști și ale complicilor lor. Și amintiți-vă întotdeauna ce consecințe catastrofale și oribile se pot dovedi a fi răbdarea naționalismului, agresiune, rasismul, antisemitismul și rusofobia”, spune Vladimir Putin, în mesajul său.

La 27 ianuarie 1945, forţele aliate au eliberat lagărul de concentrare şi de exterminare Auschwitz-Birkenau.

Holocaustul a fost genocidul evreilor europeni în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Între 1941 și 1945, Germania nazistă și aliații săi au ucis în mod sistematic aproximativ șase milioane de evrei în Europa ocupată de germani, aproximativ două treimi din populația evreiască a Europei. Crimele au fost comise prin pogromuri și împușcături în masă, printr-o politică de exterminare prin muncă în lagărele de concentrare, precum și în camerele de gazare din lagărele de exterminare germane, în principal Auschwitz-Birkenau, Bełżec, Chełmno, Majdanek, Sobibór și Treblinka, în Polonia ocupată.

Pe lângă evrei, au fost uciși și cetățeni sovietici: 4,5 milioane, cetățeni sovietici: 4,5 milioane, prizonieri de război sovietici: 2,8–3.3 milioane, polonezi: 1,8–3 millioane, sârbi: 300.000–600.000, invalizi: 270.000, romi: 130.000–500.000, francmasonii: 80.000–200.000, sloveni: 20.000–25.000, Republicanii Spanioli: 7.000, homosexuali: 5.000–15.000, Martorii lui Iehova: 1.250–5.000, potrivit Muzeului Memorial al Holocaustului din Statele Unite.

Vezi și: Guvernul României, mesaj de Ziua Victimelor Holocaustului: Pericolul extremismului este real, se întâmplă sub ochii noștri .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.