Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin nu vede o problemă în faptul că nu a fost invitat la comemorarea din Normandia: Ce? Sunt un general de operetă? Am destule lucruri de făcut

Vladimir Putin

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a dat asigurări joi că nu este ”absolut nicio problemă” că nu a fost invitat în Normandia, la marcarea a 75 de ani de la Debarcarea în Normandia, la 6 iunie 1944, şi a dat asigurări că nici Rusia ”nu invită toată lumea” la ceremoniile sale, relatează AFP, informează News.ro.

Citește și: Vladimir Putin lămureşte lucrurile: 'Nici Rusia, nici aliaţii SUA nu susţin o intervenţie militară în Venezuela'

”De ce ar trebui să mă invite toţi, peste tot? Ce? Sunt un general de operetă? Am destule lucruri de făcut aici, nu este absolut nicio problemă”, a declarat el într-o întâlnire cu reprezentanţi ai unor agenţii de presă, în marja Forumului Economic Internaţional de la Sankt-Petersburg (SPIEF), în nord-vestul Rusiei, răspunzând unei întrebări AFP.

Preşedintele rus a fost prezent la marcarea a 70 de ani de la Debarcare, în 2014, însă nu a fost invitat la marcarea a 75 de ani, unde erau prezenţi, alături de preşedintele francez Emmanuel Macron, preşedintele american Donald trump, premierul britanic Theresa May sau cancelarul german Angela Merkel.

Moscova a îndemnat săptămâna aceasta să nu se exagereze importanţa Debarcării aliate şi a evocat cele 27 de milioane de morţi sovietici în al Doilea Război Mondial. ”Debarcarea din Normandia nu a avut o influenţă decisivă asupra sfârşitului celui de-al Doilea Război Mondial (...), determinat deja de victoria Armatei Roşii înainte de toate la Stalingrad, Kursk”, a insistat miercuri i purtătoare de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova.

El a îndemnat la ”darea paginii legate de spioni” în relaţiile cu Londra, afectate de mai multe scandaluri, între care şi cel al otrăvirii, în martie 2018, a fostului colonel GRU Serghei Skripal şi a fiicei acestuia, Iulia, la Salisbury, care s-au aflat săptămâni de zile în comă înainte să-şi revină.

Londra a acuzat Moscova de otrăvirea celor doi cu un agent neurotoxic, novicioc, acuzaţii dezminţite de ruşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.