Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin răspunde la acuzațiile serviciilor secrete ale SUA: 'Nu am plătit rebeli ca să-i ucidă pe militarii americani din Afganistan'

vladimir putin

Rusia a dezminţit sâmbătă dezvăluiri ale cotidianului The New York Times, potrivit cărora serviciile americane de informaţii sunt convinse că Moscova a oferit prime unor combatanţi apropiaţi talibanilor pentru a ucide militari occidentali în Afganistan, relatează AFP.

”Aceste acuzaţii nefondate şi anonime potrivit cărora Moscova se află în spatele morţii unor militari americani în Afganistan au condus deja la ameninţări directe la viaţa unor angajaţi ai ambasadei ruse la Washington şi Londra”, a anunţat, pe Twitter, Ambasada Rusiei în Statele Unite, scrie news.ro.

Citește și: Dialog spumos între avocata lui Liviu Dragnea și Marian Ceaușescu: ‘Nu fugiți!’, ‘Eu nu fug, plec!’

Ambasada îndeamnă în alt mesaj cotidianul The New York Times ”să înceteze să fabrice informaţii false” şi le cere autorităţilor americane ”să ia măsuri eficiente” pentru a asigura securitatea angajaţilor săi.

Oficiali au declarat sub protecţia anonimatului pentru NYT că o unitate din cadrul serviciilor militare ruse de informaţii GRU a distribuit în mod discret bani unor combatanţi islamişti şi unor criminali înarmaţi apropiaţi talibanilor cu scopul de a ucide militari americani şi NATO în Afganistan.

Citește și: Silviu Mănăstire spulberă anchetele lui Tolontan referitoare la mafia care acționează în colaborare cu Poliția Locală Sector 4: ‘Pistol cu apă’

Tot potrivit ziarului, preşedintele Donald Trump a fost informat, dar şi Regatul Unit, ai cărui militari ar fi de asemenea vizaţi.

În pofida faptului că talibanii au interdicţia oficială de a intra în Rusia, Moscova a găzduit în 2019 o rundă de negocieri de pace cu privire la Războiul din Afganistan, la care au participat reprezentanţi talibani.

Citește și: Rareș Bogdan dă semnalul: E momentul!

Rusia - care îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia din Afganistan, din cauza apropierii conflictului de sfera sa de influenţă în Asia Centrală - a dezminţit întotdeauna că a furnizat vreun ajutor talibanilor, aşa cum o acuză Statlee Unite.

Un acord între americani şi talibani a fost semnat la 29 februarie la Doha, în Qatar, care prevede o retragere treptată a forţelor străine din ţară şi negocieri de pace între insurgenţi şi Guvernul de la Kabul.

Citește și: Document cu scandal! Fluturașul de salariu, din mai 2020, care dovedește că Poliția Locală e plătită mai bine decât Poliția Națională! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.