Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin s-a dezlănțuit la locul tragediei din Siberia: 'Ce s-a întâmplat aici? Pierdem atât de mulţi oameni şi din cauza a ce'

interfax
putin

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a deplasat marţi la Kemerovo, oraş industrial din vestul Siberiei, unde un incendiu izbucnit duminică la principalul mall din oraş a răpit viaţa a cel puţin 64 de persoane, între care numeroşi copii, denunţând în acest context o "neglijenţă criminală", relatează AFP şi RIA Novosti, conform agerpres.ro

"Ce s-a întâmplat aici? Nu este vorba de ostilităţi armate. Nu este o scurgere neaşteptata de gaz metan (...) Oamenii au venit să se odihnească, erau copii. Vorbim de demografie şi pierdem atât de mulţi oameni şi din cauza a ce? Din cauza neglijenţei criminale, a indolenţei", a afirmat Putin într-o reuniune la Kemerovo, dedicată eliminării consecinţelor incendiului, conform TASS şi RIA Novosti. 

Putin a depus flori într-un loc amenajat în memoria victimelor în apropierea clădirii centrului comercial "Zimniaia Vişnia" ("Vişina de iarnă"), unde locuitorii au adus flori, jucării de pluş şi fotografii ale celor morţi, potrivit TASS.

ULTIMA ORĂ - Cunoscut jurnalist, audiat la Parchetul General în cazul lui Mircea Negulescu


Autorităţile ruse au denunţat luni încălcările normelor de securitate după incendiu, considerat unul dintre cele mai cumplite din Rusia în ultimii ani: cel puţin 64 de morţi. Marţi, fuseseră identificate corpurile a 13 copii, conform TASS. În plus, alte zeci de persoane au fost rănite. 

Vladimir Putin şi Serghei Meniailo, reprezentantul prezidenţial în districtul federal siberian, au examinat, de asemenea, faţada clădirii arse, conform Xinhua.

Klaus Iohannis, mesaj la un secol de la unirea Basarabiei cu România: 'O permanentă sursă de inspirație'


Regiunea Kemerovo a declarat trei zile de doliu începând de marţi. Astfel, timp de trei zile, drapelele Federaţiei Ruse vor fi coborâte în bernă pe întreg teritoriul regiunii Kemerovo. Cu această ocazie, autorităţile au recomandat tuturor instituţiilor şi companiilor de televiziune şi radio să-şi anuleze programele de divertisment.


Preşedintele rus i-a ordonat şefului Comisiei de anchetă de pe lângă Parchetul General, Aleksandr Bastrâkin, să facă o evaluare juridică acţiunilor oficialilor care au permis această tragedie. "Nu poţi obţine un certificat fără bani, dar poţi semna orice pentru bani", a remarcat preşedintele Vladimir Putin, făcând aluzie la corupţia din rândul funcţionarilor ruşi. 

Anchetatorii ruşi şi unii martori au indicat în special ieşirile de urgenţă blocate - erau de fapt închise cu cheie - şi absenţa totală a sistemelor de alertare a clienţilor din centrul comercial la izbucnirea incendiului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.