Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin se pregătește de război în Ucraina, în timp ce moscoviții cad pe capete în fața Omicron: Record de infectări în capitală

Cristi Șelaru
Moscova Piața Roșie

Oraşul Moscova a înregistrat joi un record de infectări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, care semnalează un val pandemic ce se anunţă deosebit de puternic odată cu răspândirea variantei extrem de contagioase Omicron, informează AFP.

Rusia, cea mai îndoliată ţară europeană în timpul pandemiei de COVID-19, a recenzat 38.850 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, un număr ridicat, dar care nu a atins totuşi recordul naţional din luna noiembrie, potrivit statisticilor guvernamentale.

În schimb, capitala ţării, Moscova, epicentrul epidemiei din Rusia, a înregistrat un record absolut de infectări joi, cu 11.557 de cazuri noi de COVID-19. Precedentul record zilnic stabilit la Moscova data din iunie 2021, în perioada de vârf a valului pandemic provocat de varianta Delta. Cifrele infectărilor înregistrează o creştere netă în ultimele zile.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a avertizat săptămâna trecută că ţara lui are la dispoziţie doar două săptămâni pentru a se pregăti înainte de a fi lovită de varianta virală Omicron, îndemnând la accelerarea campaniilor de testare şi de vaccinare.

Rusia tocmai a ieşit dintr-un val pandemic deosebit de sever, cauzat de varianta Delta, scrie agerpres.ro.

În timp ce statisticile Guvernului rus raportează 324.060 de decese asociate COVID-19 de la începutul pandemiei, cele publicate de agenţia de statistică Rosstat, care utilizează o definiţie mai largă, anunţau peste 600.000 de decese la sfârşitul lunii noiembrie 2021.

Autorităţile ruse întâmpină în continuare dificultăţi în a-i convinge pe cetăţenii ţării să meargă să se vaccineze, în pofida lansării pe piaţa internă a mai multor vaccinuri anti-COVID-19. Până în prezent, ceva mai puţin de jumătate din populaţia rusă s-a vaccinat cu schemă completă.

Joi, creatorii vaccinului far dezvoltat în Rusia, Sputnik V, au anunţat într-un comunicat "o protecţie puternică" a acestui ser împotriva variantei Omicron, folosind cuvinte apropiate de cele rostite de Vladimir Putin, care a afirmat că acest vaccin rusesc este "mai eficient decât celelalte utilizate în lume".

Sputnik V nu a fost deocamdată omologat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), procesul fiind blocat timp de mai multe luni din cauza neînţelegerii de către autorităţile de la Moscova a informaţiilor pe care trebuie să le transmită experţilor de la OMS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.