Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin, sfat pentru succesorii lui Islam Karimov

telegraph.co.uk
vladimir putin

Preşedintele rus Vladimir Putin, care a sosit marţi la Samarkand pentru a se reculege la mormântul preşedintelui uzbec Islam Karimov, le-a cerut marţi succesorilor acestuia să-i continue politicile - o încurajare pentru aceştia de a urma linia autoritară a lui Karimov, relatează Reuters.

Karimov, care a murit pe data de 2 septembrie la vârsta de 78 de ani, după un sfert de secol la conducerea Uzbekistanului, s-a prezentat ca fiind un 'zid de apărare' împotriva unui posibil val de militanţi islamişti în statul său din Asia Centrală, care se învecinează cu Afganistanul.

Citește și: Anchetă în Tadjikistan după amenințările venite din partea Statului Islamic

Linia antiislamistă i-a permis lui Karimov să jongleze cu succes între Rusia şi Statele Unite, în pofida criticilor din partea grupurilor pentru drepturile omului şi a guvernelor occidentale în legătură cu tacticile lui dure împotriva disidenţilor din ţara asiatică.

'Desigur, noi sperăm că tot ceea ce Islam Karimov a început va fi dus mai departe', i-a spus Putin premierului uzbec, Shavkat Mirziyoyev, în timpul vizitei sale în Uzbekistan.

'Din partea noastră, vom face totul pentru a sprijini această cale de dezvoltare reciprocă şi conducerea Uzbekistanului. Puteţi conta pe noi pe deplin ca pe cei mai siguri prieteni', a declarat Putin, care a sosit în Uzbekistan din China, unde a participat la summitul G20.

La rândul său, Mirziyoyev a afirmat că vizita lui Putin 'spune foarte mult'.

'Relaţiile noastre politice externe cu Federaţia Rusă sunt cele ale unui parteneriat strategic şi vom continua să dezvoltăm această relaţie pe care aţi construit-o cu Islam Karimov timp de atâţia ani', a mai spus el, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.