Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin susține că decizia Curții de Arbitraj Sportiv de a priva Federația Rusă de drapel și de imnul național la JO are o tentă politică

СЕГОДНЯ
vladimir putin

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că decizia Curții de Arbitraj Sportiv (CAS) de a priva Federația Rusă de drapel și de imnul național la Jocurile Olimpice de la Tokyo are o tentă politică, relatează cotidianul Rossiiskaia gazeta.

”Eu consider că decizia Curții de Arbitraj Sportiv are, totuși, într-o măsură știută, o tentă politică”, a spus liderul la Kremlin la o întâlnire cu lucrătorii noii fabrici de amestecuri uscate pentru industria de construcții ”Țemiks”, din Bașkiria. Putin a subliniat că, de regulă, vina pentru dopaj aparține unui sportiv anume sau a antrenorului acestuia, nu a întregii echipe naționale.

Președintele a menționat, de asemenea, că muzica lui Piotr Ciaikovski, ce răsună în locul imnului național la ceremoniile, de la Tokyo, de premiere a olimpicilor ruși permite lumii să cunoască mai bine operele clasicilor ruși. ”E bine ca lumea să cunoască operele clasicior ruși”, a spus el.

Putin a subliniat, în același timp, că, prin evoluția lor, atleții ruși ”demonstrează în cel mai bun mod posibil că toate încercările de a politiza sportul sunt absurde”.

”În ceea ce privește viitorul, restricțiile sunt valabile până la sfârșitul anului 2022. Cred că din acest moment nu vor exista tentative de a restricționa într-un fel sau altul, de a șfichiui Rusia în domeniul sportiv”, consideră președintele rus.

Numai atunci Rusia va putea ridica problema organizării unor competiții internaționale de anvergură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.