Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Conferința de presă a lui Vladimir Putin, după întâlnirea cu Joe Biden: Anunță o decizie crucială pentru cele două super-puteri

vladimir putin

UPDATE

Vladimir Putin a precizat că nu a fost invitat la Washington de Joseph Biden şi nici el nu l-a invitat la Moscova pe preşedintele SUA.

Întrebat despre situaţia drepturilor omului în Rusia, Vladimir Putin a afirmat că sunt probleme şi în Statele Unite. "Tot ceea ce se întâmplă în ţările noastre, într-un fel sau altul este responsabilitatea liderilor, priviţi ce se întâmplă pe străzile din America, sunt zilnic crime. Au existat închisori secrete ale CIA în străinătate, în care oamenii erau torturaţi. Aşa sunt protejate drepturile omului!?", a subliniat preşedintele Rusiei.

Liderul de la Kremlin a dat asigurări că Rusia nu va militariza zona arctică şi a precizat că a vorbit cu Joseph Biden inclusiv despre problema eventualei admiteri a Ucrainei în NATO. Rusia se opune vehement aderării Ucrainei la NATO.

Știrea inițială

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, miercuri, că discuţia cu omologul său american, Joe Biden, la Geneva, a fost "foarte constructivă", anunţând că ambasadorii rus şi american vor reveni la posturi.

El a declarat că ambele părţi au convenit în legătură cu revenirea diplomaţilor expulzați de fiecare dintre ţări.

Citește și: ALERTĂ Casa Albă a trebuit să dezmintă un FAKE NEWS, chiar în timp ce Joe Biden vorbea cu Vladimir Putin

"Discuţiile au fost foarte constructive, nu a existat ostilitate, ambele părţi au manifestat dorinţa de a se înţelege", a declarat Vladimir Putin în conferinţa de presă organizată după summit.

Liderul de la Kremlin a precizat că a stabilit cu preşedintele SUA, Joseph Biden, ca ambasaoprii celor două ţări să fie retrimişi la post. Rusia l-a retras pentru consultări, în martie, pe ambasadorul de la Washington, Anatoly Antonov, iar ambasadorul SUA la Moscova, John Sullivan, a revenit la Washington din cauza tensiunilor bilaterale.

Citește și: VIDEO O jurnalistă se laudă că i-a strigat lui Vladimir Putin: 'De ce vă temeţi de Navalnîi atât de mult?'

Rusia şi Statele Unite vor iniţia negocieri în domeniul securităţii cibernetice, a precizat Vladimir Putin. "Ambele părţi trebuie să asume anumite obligaţii în acest domeniu", a subliniat Vladimir Putin.

Putin a mai afirmat că au discutat despre posibilitatea ca Ucraina să adere la NATO.

Citește și: S-au certat? Întâlnirea față în față dintre Joe Biden şi Vladimir Putin s-a încheiat, după mai puțin timp decât era estimat .

"Credem că spaţiul cibernetic este extraordinar de important pentru ambele ţări", a subliniat Vladimir Putin.

Întrebat despre cazul disidentului Aleksei Navalnîi, Vladimir Putin l-a acuzat pe opozant de încălcarea în mod repetat a legilor. "Această persoană ştia că încălca legile existente în Rusia şi este un recidivist. Ştia foarte bine că era dat în urmărire, dar a revenit în Rusia în mod deliberat pentru a fi arestat. A făcut ce a vrut", a spus Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.