Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Voronin, scrisoare către Emmanuel Macron: Mai bine vă ocupați de șobolanii din Paris

Getty Images
Emmanuel Macron

Președintele Partidului Comuniștilor din Moldova, Vladimir Voronin, a emis o scrisoare deschisă către președintele francez Emanuel Macron, fiind nemulțumit de susținerea pe care o oferă autorităților de la Chișinău. „Vreau să vă anunț că ați devenit încă un participant al campaniei de propagandă și destabilizare atât în Moldova, cât și în societatea europeană, dacă ne uităm la protestele care se desfășoară acum în țara dvs.”, menționează acesta.

„Domnule Macron, vă scriu în calitate de cetățean care a fost de două ori președinte al Republicii Moldova, actual deputat, președinte al unuia dintre cele mai vechi partide politice și pur și simplu o persoană cu experiență care a văzut multe în cei peste 80 de ani, informează Europa Liberă, preluată de Rador.

Motivul pentru care vă adresez această scrisoare este recenta declarație cu privire la situația din Moldova. În special, ați spus că vă exprimați sprijinul pentru Maia Sandu în legătură cu „încercările Rusiei de a destabiliza Republica Moldova și tensiunile pe care acestea le-au provocat”.

Vreau să vă anunț că ați devenit încă un participant al campaniei de propagandă și destabilizare atât în Moldova, cât și în societatea europeană, dacă ne uităm la protestele care se desfășoară acum în țara dvs.

Vreau să vă informez cu toată încrederea că favorita dvs. Maia Sandu și gruparea criminalo-politică PAS, care a preluat puterea în țară, chiar au mari probleme cu cetățenii din Moldova. Dar nu au nicio legătură cu Rusia sau cu orice altă țară din lume.

Totul este mult mai simplu, domnule Macron. La cârma țării nu stau oameni foarte deștepți, ipocriți, absolut incompetenți, fără experiență de a conduce”, se menționează în scrisoare.

Oamenii protestează din cauza prețurilor mari

Voronin mai scrie că „protestele din Moldova poartă un caracter social și că oamenii protestează din cauza prețurilor mari” și nu „pentru că sunt împinși de Putin sau altcineva”.

„Turiştii moldoveni care vizitează Parisul în ultima vreme spun că nu pare deloc un oraş al iubirii. Ei vorbesc despre proteste violente în masă, mormane de gunoaie pe străzi, despre mii și mii de șobolani.

Deci poate mai bine să vă ocupați de șobolanii parizieni decât să susțineți autoritățile de la Chișinău?”, se arată în scrisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.