Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Voi, românii, ar trebui să vă vaccinaţi şi nu sunt plătit de guvern să vă spun asta' - Sfaturile unui ministru israelian

timesofisrael.com
Nachman Shai

Ministrul israelian pentru Diaspora, Nachman Shai, afirmă că nu înţelege de ce atât de mulţi români îşi riscă viaţa în condiţiile în care spitalele din România sunt pline, după cum a aflat din presa internaţională.

„Voi, românii, ar trebui să vă vaccinaţi, şi nu sunt plătit de guvern să vă spun asta. (...) Eu transmit un mesaj simplu: 'Vaccinul vă va salva viaţa!'. Este ştiinţă. (...) Ieri dimineaţă (duminică - n.r.), când am mers la jogging, am văzut o ştire pe CNN cu titlul "Spitalele româneşti sunt pline". De ce-şi asumă oamenii acest risc? Nu înţeleg", a declarat ministrul, pentru AGERPRES.

"Noi, în Israel, le-am cerut rabinilor şefi, liderilor religioşi, evrei şi musulmani deopotrivă, să le vorbească oamenilor. Dacă conducerea bisericii din această ţară s-ar fi îndreptat către oameni şi le-ar fi spus să se vaccineze, numărul oamenilor care s-ar vaccina ar fi mai mare", a mai afirmat acesta.

"Noi nu dăm sfaturi. Dar în Israel am folosit figuri publice, jucători de fotbal populari sau campionii noştri olimpici, care sunt extrem de populari. O tânără de 19 ani a câştigat o medalie olimpică la tae-kwon-do (Avishag Semberg, medalie de bronz la tae-kwon-do la categoria sub 49 kg - n.r.), nimeni nu o ştia. Acum este foarte populară. Deci o iei pe această tânără şi îi spui: 'Te-ai vaccinat? Acum vorbeşte cu oamenii!' Aşa salvezi vieţi", a relatat oficialul israelian.

El a explicat cum şi-a calibrat campania pro-vaccinare statul Israel. "Aşa faci campanie: produci mesaje diferite pentru diferite grupuri ţintite: evrei, arabi, ruşi, ultraortodocşi, laici, etc. Faci totul. Pentru că până la urmă cel mai important este câţi oameni se vaccinează. Politica guvernului a fost să se continue viaţa normală, pentru că altfel atât economia va fi afectată, cât şi oamenii, din punct de vedere mental, dacă închizi totul", a spus Nachman Shai.

Din acest punct de vedere, a explicat el, Israelul nu a considerat practice restricţiile foarte dure din anumite ţări. "În alte ţări, ca Australia şi Noua Zeelandă, le-au spus oamenilor să stea acasă, oamenii au înnebunit. Imaginaţi-vă, copiii îşi înnebunesc părinţii, cupluri care obişnuiau să se vadă doar seara, după serviciu, sunt blocate împreună acasă. Nu glumesc. Rata divorţurilor creşte", a mai afirmat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.