Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volei: Giani Creţu a fost desemnat antrenorul anului 2022

mikasa.ro
minge de volei

Forul european de volei a oferit premiile individuale pentru anul 2022, în cadrul galei anuale, vineri seară, la Bruxelles. Giani Creţu a fost desemnat antrenorul anului 2022.

Câştigător al titlului naţional şi a Cupei în Polonia, dar mai ales a Ligii Campionilor în acest an, cu formaţia Zaksa, Giani Creţu a fost desemnat antrenorul anului 2022 la gala de vineri seară, unde a primit distincţia din partea CEV. Din comisia care a făcut premierea a făcut parte şi preşedintele FR Volei, Adin Cojocaru, informează News.ro.

Distincţia similară la feminin a revenit antrenorului italian Giovanni Guidetti (echipa VakifBank Istanbul).

Cei buni buni jucători ai anului 2022 au fost desemnaţi polonezul Kamil Semeniuk (Zaksa) şi suedeza Isabelle Haak (VakifBank Istanbul).

Giani Creţu (54 de ani) a obţinut un rezultat excelent şi cu naţionala Sloveniei, locul 4 la Campionatul Mondial recent încheiat, însă această performanţă nu a punctat în stabilirea câştigătorilor din ierarhia CEV.

Jucător la Dinamo Bucureşti, cu care a cucerit titlul naţional în 1992, Gheorghe ”Giani” Creţu şi-a încheiat cariera în 1997, cu alte două titluri la activ în Austria, după care a trecut la antrenorat, pregătind echipe din Austria, Italia, Qatar, Estonia, Polonia sau Rusia. A fost dublu campion naţional în Austria şi ca antrenor, cu Viena hot Volleys.

În 2022 a atins apogeul carierei la nivel de performanţă la un club, când a câştigat titlul, Cupa şi Liga Campionilor cu formaţia poloneză ZAKSA Kędzierzyn-Koźle. La nivel de echipe naţionale a pregătit prima dată România, în 2007-2008, respectiv Estonia (2014-2019).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.