Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volkswagen cere un nou sistem de testare a emisiilor vehiculelor

volkswagen

Directorul general al Volkswagen (VW), Matthias Mueller, cere modificarea sistemului de testare a emisiilor vehiculelor, pentru eliminarea diferentelor dintre rezultatele testelor de laborator si a celor realizate în conditii reale, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.

Problema acestei diferente a ajuns în atentia publica în urma scandalului manipularii testelor de poluare de catre producatorul auto german.

VW a recunoscut în septembrie anul trecut ca a instalat softuri ilegale pe 11 milioane de vehicule diesel la nivel mondial, pentru reducerea emisiilor în timpul testelor.

În aceasta saptamâna va începe în Europa o campanie de rechemare în service a 8,5 milioane de vehicule afectate de scandal, a spus Muller luni, în timpul unei receptii organizate de companie la Bruxelles, la care au participat si oficiali europeni.

"Discrepantele din industrie între rezultatele testelor oficiale si nivelul real al emisiilor nu mai este tolerabil. Noi, industria, avem nevoie de un nou drum", a spus Mueller, se arata într-un comunicat al companiei.

Scandalul a dus la scaderea capitalizarii bursiere a Volkswagen cu 17 miliarde de euro.

În Europa, automobilele diesel ale VW vor fi supuse unor modificari tehnice ieftine, dar grupul nu a ajuns înca la un acord cu autoritatile din Statele Unite.

Grupul risca totodata amenzi mari si sute de procese pentru plata de daune.

Directorul general al Renault, Carlos Ghosn, a afirmat saptamâna trecuta ca autoritatile de reglementare trebuie sa stabileasca noi conditii de testare a vehiculelor, pentru ca scandalul VW a scos la iveala ca emisiile reale ale vehiculelor sunt de obicei de câteva ori mai mari decât datele de laborator.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.