Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volkswagen e în mare PERICOL: Nemții de tem după ce Donald Trump a ajuns președinte

volkswagen

Reprezentanții grupului Volkswagen AG și-au exprimat temerile că alegerea lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA ar putea submina negocierile menite să ducă la un acord cu autoritățile de la Washington în scandalul emisiilor (Dieselgate), transmit Reuters și Bloomberg.

"Sper că rezultatul alegerilor nu va avea și mai multe consecințe negative pentru Volkswagen. Cred că suntem într-un moment în care putem ajunge la înțelegere, dar este decizia Departamentului Justiției din SUA, nu a mea", a afirmat miercuri directorul general Matthias Mueller.

Citește și: Nu ai mai văzut așa ceva: Acesta e CEL MAI RAPID CAMION din lume / VIDEO

Volkswagen a anunțat recent că va plăti 16,3 miliarde de dolari, după ce a recunoscut că ani de zile a folosit un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel în SUA, acceptând să răscumpere vehiculele de la consumatori și să furnizeze fonduri pentru a stimula producerea autoturismelor ecologice.

Acordul acoperă motoarele diesel de doi litri, dar VW încă trebuie să ajungă la o înțelegere pentru motoarele diesel de trei litri echipate cu softul care falsifică rezultatele testelor antipoluare.

Citește și: ADN-ul uman conține mult ADN non-uman: Cât de mare e partea de animal din oameni

Discuțiile cu autoritățile SUA sunt constructive și aproape de final. Așteptăm acum să continuăm această activitate benefică și să ajungem la o concluzie mulțumitoare, a declarat Mueller.

Și reprezentanții Asociației Producătorilor Germani de Automobile (VDA) și-au exprimat îngrijorarea că alegerea lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA ar putea limita comerțul și fluxul de bunuri.

Citește și: China a deschis FABRICA DE ȚÂNȚARI: 20 de milioane de insecte vor fi eliberate săptămânal! Iată motivul

Concurența între statele dezvoltate a devenit și mai dură, este concluzia recentelor dezbateri din campanie electorală din SUA, a apreciat Asociația, care reprezintă BMW, Volkswagen și Daimler.

"Există temeri că SUA, cu noul președinte, va fi exact cum e China, se vor concentra în special pe propriile economii, cu prețul relațiilor și fluxurilor comerciale internaționale", se arată în comunicatul VDA.

Citește și: Asta e legătura dintre kilogramele în plus și memorie

Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania, notează agerpres.ro.

Citește și: Lady Gaga va juca rolul Donatellei Versace în serialul „American Crime Story”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.