Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volkswagen va dezvălui în curând unde va construi uzina de baterii din Europa de Est

Das Auto
volkswagen

Directorul general de la Volkswagen, Oliver Blume, a afirmat vineri că grupul german a decis să îşi diversifice prezenţa globală, în contextul tensiunilor geopolitice, iar o decizie cu privire la locul unde va fi amplasată uzina de baterii din Europa de Est va fi anunţată în curând, transmite Reuters.

Iniţial, Volkswagen urma să anunţe decizia privind locul unde va fi construită fabrica în data de 16 decembrie.

Preţurile record la energie în Europa, precum şi subvenţiile mari oferite în SUA, au provocat îngrijorări în rândul decidenţilor europeni că investiţiile care erau programate pentru Europa ar putea fi făcute în altă parte, potrivit Agerpres.

Potrivit unei surse din interiorul companiei, Volkswagen analizează posibilele locaţii atât pe baza planurilor sale, care prevăd construcţia a şase fabrici de celule de baterii pentru vehicule electrice în Europa până la finele acestui deceniu, cât şi pe baza cererii pentru vehicule electrice în fiecare regiune.

Vineri, cu prilejul unei reuniuni extraordinare a acţionarilor de la Volkswagen, Oliver Blume a spus că locaţia uzinei din Europa de Est va fi anunţată în curând, adăugând că grupul german este interesat şi de construcţia unei uzine de baterii în Canada.

"Lucrăm la o prezenţă echilibrată la nivel global, în Europa, China şi o a treia ramură în America de Nord", a spus Blume.

Ungaria, Polonia, Slovacia şi Cehia concurează pentru a găzdui viitoarea uzină de baterii din Europa de Est a grupului Volkswagen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.