Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volkswagen va oferi compensații generoase clienților

volkswagen

Volkswagen va oferi pachete generoase de compensații unui numar de aproximativ 600.000 de clienți din SUA posesori de mașini diesel cu emisii peste limita legala, a declarat presei germane șeful unui fond constituit pentru acordarea de despagubiri.

Producatorul auto german nu s-a decis daca va oferi posesorilor de autoturisme bani, programe de rascumparare a mașinilor, repararea acestora sau mașini la schimb, a afirmat Kenneth Feinberg, pentru Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, potrivit Mediafax.

Feinberg a condus anterior fondurile pentru despagubiri înființate în urma atacurilor de la 11 septembrie 2001, dupa poluarea cu petrol din Golful Mexic, respectiv dupa accidentele cauzate de anumite defecțiuni ale mașinilor General Motors.

Volkswagen a amânat vineri publicarea rezultatelor financiare pentru 2015 și a amânat și data pentru adunarea anuala a acționarilor, în contextul eforturilor grupului de a evalua impactul financiar al scandalului emisiilor poluante.

Constructorul auto a promis deja sa acorde pachete financiare de 1.000 de dolari mai multor mii de clienți americani afectați de scandalul emisiilor poluante, iar Comisia Europeana și Parlamentul European au cerut grupului sa analizeze o oferta similara și pentru posesorii de astfel de mașini din Europa.

Volkswagen a facut în trimestrul al treilea provizioane de 6,7 miliarde de euro pentru a acoperi costuri legate de reparații la nivel global.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.