Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski a anunțat data îndepărtată la care așteaptă să se termine războiul

president.gov.ua
Volodimir Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a exprimat speranţa că la Paştele de anul viitor va fi pace în Ucraina, el transmiţând un mesaj către conaţionalii săi care duminică au celebrat Floriile ortodoxe şi Paştele catolic pentru a doua oară de la începerea invaziei ruse, transmite DPA, citat de Agerpres.

Zelenski speră la pace abia în 2024

''Sper ca Duminica Floriilor de anul viitor să fie sărbătorită în pace şi libertate de întregul nostru popor! Fie ca cele mai sincere rugăciuni pentru pacea tuturor celor care astăzi celebrează Paştele să fie auzite!'', a spus Zelenski în mesajul său.

În Ucraina, tot mai mulţi creştini sărbătoresc Paştele potrivit calendarului gregorian şi nu celui folosit de Biserica Ortodoxă Rusă. În mod tradiţional, creştinii ortodocşi din Ucraina celebrau sărbătorile religioase conform calendarului utilizat şi în Rusia. În urma invaziei lansate de forţele ruse în 24 februarie anul trecut, în Ucraina s-a intensificat şi dezbaterea publică despre distanţarea de Rusia în privinţa calendarului bisericesc.

''Fiecare sărbătoare creştină luminoasă ne învaţă că, deşi poate nu ştim cum, trebuie să fim siguri că răul va pierde. Şi credem asta. Trebuie să aducem mai aproape înfrângerea răului'', a adăugat şeful statului ucrainean. La 24 februarie anul trecut, Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei vecine. Moscova a susţinut constant că desfăşoară o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

 

Kievul a anunţat că, înainte de a discuta despre un eventual plan de pace cu Moscova, trupele ruse trebuie să părăsească întregul teritoriu al Ucrainei, inclusiv regiunile anexate anul trecut şi peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.