Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski a scăpat de tentativa de asasinat pusă la cale de cecenii lui Kadârov: Cum a reușit SBU să dejoace atentatul

NYT
Volodimir Zelenski

Secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei, Aleksei Danilov, a declarat că reprezentanţi ai FSB (Serviciul Federal de Securitate al Rusiei) au oferit informaţii despre cecenii trimişi în Ucraina, ceea ce a ajutat la eliminarea grupului, au relatat marţi mai multe media ucrainene.

"Avem informaţii detaliate despre operaţiunea specială care urma să fie pusă în practică nemijlocit de către cecenii lui Kadârov (Ramzan, liderul pro-Kremlin al Ceceniei) privind lichidarea preşedintelui nostru", a afirmat Danilov, într-o intervenţie la postul de televiziune Ukraina-24.

Citește și: Comisia Europeană îi 'nimicește' pe oligarhii ruși: 'Le vom îngheța bunurile: iahturi sau mașini de lux'

"Pot să vă spun că am primit informaţii despre cecenii trimişi în Ucraina de la reprezentanţi ai FSB care nu au dorit să ia parte la acest război sângeros. Datorită acestui fapt, un grup de elită al lui Kadârov care a venit aici pentru a-l elimina pe preşedintele nostru a fost distrus", a declarat responsabilul ucrainean, scrie agerpres.ro.

După intrarea în Ucraina, unitatea cecenă s-a împărţit în două grupuri, a indicat el. "Noi i-am urmărit. Un grup a fost distrus la Hostomel (regiunea Kiev), iar al doilea grup se află sub observaţia soldaţilor noştri", a spus secretarul SNBO, citat de Interfax-Ukraina, Unian şi DC.ua.

Citește și: Rusia a tăiat accesul armatei ucrainene la Marea Azov: trupele moscovite și separatiștii din Donbas au făcut joncțiunea

Liderul cecen, Ramzan Kadârov, a confirmat sâmbătă participarea unor combatanţi ceceni alături de trupele ruse angajate în ofensiva împotriva Ucrainei

La 25 februarie, în a doua zi a invaziei Rusiei în Ucraina, preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că Moscova l-a desemnat drept "inamicul nr.1", iar pe familia sa ca obiectivul numărul 2.

Citește și: Disputa nucleară escaladează! Rușii cer returnarea armelor nucleare americane din Europa: 'Este inacceptabil pentru noi' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.