Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski: Când piloții ucraineni vor zbura cu F-16, Rusia nu va mai avea nicio șansă pe cer

Facebook
f-16 avion

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat vineri că forțele aeriene ruse nu vor mai avea nicio șansă să dicteze ritmul luptelor pe cerul ucrainean după ce piloții trimiși de Kiev la antrenamente pe avioanele de luptă F-16 vor putea să ridice aparatele de la sol.

„Deși inamicul are încă o superioritate tehnică semnificativă în aviație, piloții noștri au o superioritate evidentă în moral și îndemânare! Ei salvează deja ucrainenii de teroarea rusă cu bombe, rachete și drone ucigașe. Când piloții ucraineni vor zbura cu F-16, libertatea va deveni o certitudine, iar statul terorist nu va avea nicio șansă pe cerul nostru”.

Aparatele de luptă F-16 sunt esențiale pentru Ucraina atât pentru strategia ofensivă, cât și pentru interceptarea rachetelor și bombelor de croazieră în afara teritoriului ucrainean, salvând potențial viețile a mii de civili, se arată în rapoartele ucrainene.

Însă momentan piloții ucraineni trebuie să lucreze pe echipamente învechite. De exemplu, MiG-29 nu este echipat pentru a face față unor ținte mici precum Shahed sau unor rachete de croazieră, deoarece avionica și sistemul radar al aeronavei sunt depășite.

Comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valery Zaluzni, a explicat într-un interviu pentru The Washington Post că a înainta fără F-16 este ca și cum ai merge înainte cu arcuri și săgeți.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene a subliniat în repetate rânduri că echipamentul aviatic al Ucrainei este o moștenire a vremurilor sovietice și, în unele locuri, este de două ori mai vechi decât piloții înșiși.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.