Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vosganian îngroapă disidența din Pro România: Numărul contestatarilor unei alianțe cu ALDE este restrâns. Discuțiile merg înainte

rnews.ro
vosganian

Purtătorul de cuvânt al ALDE Varujan Vosganian spune că discuțiile cu Pro România vor continua, după ce Daniel Constantin l-a catalogat pe Tăriceanu drept "rebut politic", potrivit Mediafax. Victor Ponta și-a îndemnat marți colegii de partid să fie mai calmi.

  • `Îmi dau seama că o posibilă alianță între ALDE și Pro România creează neliniște în scena politică, pentru că o astfel de alianță obligă celelalte partide la atitudinile clare față de actul de guvernare, fie în sensul contestării, fie al sprijinirii explicite sau implicite ale guvernării. Din acest motiv, se încearcă prin diverse modalități împiedicarea acestei alianțe iar una dintre modalități este tentativa de a exagera anumite declarații socotindu-le ca fiind tensiuni în relația dintre ALDE și Pro România", a zis Vosganian.

De asemenea, el consideră că declarațiile din ultima vreme ale unor foști membri ALDE nu sunt în spiritul negocierilor dintre liderii celor două partide.

  • "De fapt, singurele declarații care nu sunt în spiritul discutat între conducerile celor două partide aparțin unor deputați Pro România care au părăsit grupurile parlamentare ALDE înaintea congresului din 2018. Pozițiile acestor parlamentari, care nu sunt mulți la număr, pot fi de înțeles din moment ce ei au părăsit ALDE și acum se pun în situația de a reîncepe dialogul cu ALDE. Numărul lor este restrâns și nu reprezintă poziția Pro România. Nu comentăm declarațiile lor decât în acest context ai biografiei politice proprii și dialogul nostru cu Pro România merge înainte", a afirmat politicianul.

Citește și: SURSE - PSD se pregătește pentru ieșirea ALDE de la guvernare: mutări de trupe în Parlament

Reacția lui Varujan Vosganian vine în contextul în care vicepreședintele Pro România Daniel Constantin a declarat că nu va accepta niciodată o alianță cu ALDE, catalogându-l pe Călin Popescu Tăriceanu drept "un rebut politic".

Daniel Constantin a fost exclus în anul 2017 din ALDE pe motiv că s-a opus deciziilor partidului și a adoptat poziții duplicitare în legătură cu ALDE. Ulterior, Daniel Constantin s-a înscris în formațiunea lui Victor Ponta, Pro România, devenind vicepreședinte al partidului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.