Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vot cu bile la moţiunea simplă a PSD împotriva ministrului Economiei. Anca Dragu: 'Nu avem emoții'

epochtimes-romania.com
Anca Dragu

Senatul va dezbate marţi, de la ora 16,00, şi se va exprima prin vot secret cu bile pe moţiunea simplă intitulată "O Românie în agonie, cu Năsui la Economie", a anunţat preşedintele Camerei superioare a Parlamentului, Anca Dragu.

Prin acest demers, cei 41 de semnatari, senatori PSD, solicită demiterea "imediată" a ministrului Economiei, Claudiu Năsui.

"Nu avem emoţii privind votul la această moţiune simplă împotriva ministrului Economiei. (...) Avem o oră şi jumătate de dezbateri, urmată de vot secret cu bile. Cu prezenţă fizică. Cu siguranţă vom avea cvorum, pentru că ştiam de procedură. Coaliţia va fi în sală. (...) Din păcate, în această moţiune simplă este un punct care face referire la familia ministrului şi mi se pare că este inacceptabil să ducem politica în zona de 'radio şanţ'. Noi suntem mulţumiţi de activitatea ministrului Năsui şi cred că astăzi, în plen, dumnealui are ocazia să argumenteze poziţia sa şi a ministerului pe subiectele ridicate de PSD. Nu se pune problema ca USR şi Coaliţia să nu îl susţină pe ministrul Năsui, cu atât mai mult, dacă vă uitaţi, argumentele aduse în moţiune nu sunt legate de realitate. Sunt nişte declaraţii superficiale", a afirmat Dragu, marţi, după şedinţa Biroului Permanent al Senatului.

Decizie cu parfum de război economic: `scandalul AstraZeneca` aruncă Pfizer în față. Cine câștigă, cine pierde

Semnatarii moţiunii susţin că planurile ministrului Economiei vizează "blocarea programelor de stimulare şi susţinere a economiei şi firmelor româneşti", "anulează acţiunile de susţinere a exporturilor româneşti" şi "vânzarea celor mai profitabile companii ale statului român".

"Dacă o putere străină ostilă şi-ar fi propus să destabilizeze economia naţională şi producţia românească, cea mai rapidă cale de a realiza acest obiectiv ar fi fost să îl pună pe Claudiu Năsui ministru al Economiei. Niciun fel de forţe oculte externe şi nici cele mai perfide planuri de subminare a unei economii naţionale nu ar fi reuşit, într-un an de zile, dezastrul produs de Claudiu Năsui în fruntea Ministerului Economiei, în doar 70 de zile", se arată în moţiunea simplă depusă la Senat, săptămâna trecută.

Iniţiatorii moţiunii mai susţin că "cei care profită de pe urma prezenţei lui Claudiu Năsui la Ministerul Economiei sunt doar securiştii din spatele său şi firmele controlate de familia Năsui".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.