Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vot final în Parlament: reguli noi pentru programul Prima Casă

economica.net
prima casa

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți, în calitate de for decizional, un proiect de lege pentru modificarea şi completarea OUG 60/2009 privind unele măsuri în vederea implementării programului Prima casă:

  • la data solicitării creditului garantat, veniturile nete lunare ale beneficiarului individual sau ale beneficiarului împreună cu soţul sau soţia, după caz, nu pot depăși valoarea de 4.500 lei. La calculul acestei limite nu sunt luate în considerare beneficiile de asistență socială primite de persoanele care fac parte dintr-un grup vulnerabil definit conform art.6 din Legea 292/2011 privind asistența socială, dacă acestea duc la depășirea pragului de 4.500 lei.
  • Creditele destinate achiziţiei locuinţelor de către persoanele care fac parTe dintr-un grup vulnerabil pot fi garantate de către stat în procent de maximum 100% din valoarea finanţării, exceptând dobânzile, comisioanele şi spezele bancare (fata de 40% cat era pana acum).
  • Reducerea cu două puncte procentuale a ratei dobânzii creditului garantat pentru persoanele care fac pare dintr-un grup vulnerabil definit conform art.6 din Legea 292/2011 privind asistenta socială, cu modificările şi completările ulterioare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.