Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Votul în două tururi, un DNA al pădurilor, desfiinţarea pensiilor speciale, priorităţile legislative ale USR

usr

Votul în două tururi, "Fără penali în justiţie", înfiinţarea unui DNA al pădurilor sau desfiinţarea pensiilor speciale se află printre priorităţile legislative ale USR, a declarat luni liderul deputaţilor Uniunii, Cătălin Drulă, potrivit Agerpres.

"Votul în două tururi rămâne o prioritate, indiferent ce se întâmplă în continuare, avem priorităţile pe justiţie - "Fără penali in funcţii publice", de asemenea confiscarea extinsă, recuperarea prejudiciilor, atunci când statul şi cetăţenii sunt furaţi. Avem propuneri pe partea de mediu - acea lege împotriva poluării de la gropile de gunoi numită Legea mirosurilor, avem o propunere pentru un DNA al pădurilor - un Parchet care să fie specializat pe aceste infracţiuni care vedem că la nivel local nu reuşesc să fie stârpite şi nu se fac progrese împotriva lor. Susţinem în continuare desfiinţarea pensiilor speciale şi pentru noi asta rămâne o prioritate prin abrogare sau plafonare", a declarat Drulă, la Parlament.

În ce priveşte pensiile, USR susţine creşterea contribuţiilor la Pilonul II şi mai ales la Pilonul III şi are şi o propunere privind transparenţa Consiliilor locale, care se referă la transmiterea şedinţelor.

"USR mai susţine proiectul de debirocratizare pe care preşedintele l-a trimis, din păcate, în Parlament", a menţionat deputatul USR.

Citește și: Daniel Funeriu, un nou derapaj grav la adresa lui Tudor Gheorghe: ‘Când l-am atacat pe mizerabilul rapsod’

Liderul USR, Dan Barna, a precizat, referindu-se la legislaţia electorală, că parlamentarii Uniunii doresc să fie "foarte fermi" în ceea ce priveşte reprezentarea corectă a diasporei, respectiv creşterea numărului parlamentarilor din diaspora - punct prevăzut şi în acordul cu PNL.

"De asemenea, chestiunea a rămas în suspensie de săptămâna trecută, de la angajare - reducerea numărului de semnături pentru primari. Primarul Orban ne-a promis, a spus că a fost o eroare tehnică, că doar pentru independenţi, şi ne-a promis că în Ordonanţa pe care intenţionează să o dea în această săptămână referitoare la preşedinţii de Consilii Judeţene va exista această prevedere de reducere cel puţin la jumătate a numărului de semnături pentru primari", a precizat Barna.

Întrebat despre cazul de la Ditrău, liderul USR a apreciat că, "din păcate, autorităţile române au dovedit că nu sunt încă pregătite pentru astfel de situaţii".

"Este o situaţie care arată că, deşi credem despre noi că suntem toleranţi şi generoşi, în realitate în România profundă sunt probleme mari datorate politicienilor şi celor care rostogolesc acest limbaj politicianist şi xenofob, care, iată, duce la situaţii groteşti şi revoltătoare", a spus Barna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.