Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vreme extremă în următoarele zile: Anunţul de ultimă oră al meteorologilor

vremea

Vara şi-a intrat pe deplin în drepturi, iar vremea extremă e o obişnuinţă în ultimele zile în România. Meteorologii au anunţat cum va fi vremea în următoarele zile.

Duminica aversele revin in nordul, nord-estul si centrul tarii. In rest avem timp frumos, dar se face mai cald ca ieri. Maximele pleaca de la 22 de grade in nordul tarii si ajung pe la 34 de grade in sudul Olteniei. Se incalzeste si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei: la amiaza se vor inregistra in jur de 30 de grade. Asteptam vreme frumoasa pe timpul zilei, dar la inceputul noptii cresc sansele de ploaie si aici. In jumatatea nordica a Moldovei ploile ajung astazi dupa pranz. Vor fi averse, insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului. Ar putea sa cada grindina si se pot strange cantitati ceva mai mari de apa. Vom avea maxime cuprinse intre 23 si 28 de grade.

Citeşte şi: ALERTĂ mondială: Coreea de Nord a lansat o rachetă

Vremea se strica si in nordul Transilvaniei si in Maramures. Indeosebi spre seara apar innorari consistente si averse cu fulgere si vant intens. Temperaturile, comparabile cu cele de ieri, se opresc pe la 24...25 de grade. In vestul tarii primim vreme frumoasa si temperaturi in crestere. Maximele ajung pe la 30...31 de grade; nu sunt semne de ploaie si nici vantul nu pune probleme. In centrul Romaniei instabilitatea creste si vin averse insotite de toate fenomenele asociate. Cantitatile de apa ar putea depasi 20 de litri pe metru patrat, mai cu seama in zonele de munte, iar temperaturile vor marca o crestere usoara fata de ieri. (n sud-vestul tarii temperaturile cresc simtitor si vremea devine calduroasa. Norii nu prea se arata; ploile lipsesc din prognoza, iar maximele ajung la 34 de grade in sudul Olteniei.  Se incalzeste si in tinuturile sudice. Pe inserat apar ceva conditii de ploaie. Pana atunci avem soare, un vant mai activ si peste 30 de grade in zonele de campie.

Citeşte şi: Statistica îl contrazice pe Nicușor Dan: Ce s-a întâmplat, cu adevărat, la Sectorul 1

In Bucuresti asteptam vreme calduroasa, cu 31 de grade la amiaza. Spre seara se innoreaza, dar nu sunt anuntate ploi, iar in zori termometrele vor indica in jur de 17 grade.

Vremea la mare

Pe litoral ziua se anunta placuta, cu cer curat dimineata si cativa nori dupa pranz. Seara insa, vantul prinde putere; norii se inmultesc si nu este exclus sa cada o aversa-doua. Maximele din statiuni ajung pe la 26-27; apa marii va avea 24-25 de grade.

Vremea la munte

La munte, instabilitatea creste si vin averse, cu tunete, fulgere si rabufniri de vant. E posibil sa cada grindina si se pot acumula 15...20 de litri de apa pe metru patrat. In masivele nordice se racoreste; in rest va fi putin mai cald decat ieri.

Citeşte şi: Românii din Marea Britanie încasează o nouă lovitură: Ce li se întâmplă după Brexit

Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile

Duminica asteptam vreme frumoasa aproape peste tot. Doar pe la munte si in nord-est, pe inserat apar ceva conditii de ploaie. In sud si in sud-vest se anunta inca o amiaza calduroasa, cu maxime de peste 30 de grade; in rest temperaturile vor fi acceptabile.

Luni se incalzeste in toata tara, iar in Lunca Dunarii temperaturile ating pragul caniculei si reapare disconfortul termic. Cerul va fi mai mult senin; dupa-amiaza, la munte ar putea sa vina o ploaie rapida, de vara.

Marti aerul se incinge si mai tare. La amiaza canicula se instaleaza in zonele de campie si stresul termic va fi ridicat. Cerul se pastreaza curat toata ziua, iar vantul se inteteste in sud-vestul, in nord-estul tarii si pe crestele montane, anunţă ProTV.

Citeşte şi: Anunțul specialiştilor: Ce păţeşti dacă înghiţi guma de mestecat

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.