Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vucic dă de pământ cu liderii mondiali: 'Să răspundă: care este diferența dintre suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și Serbiei?'

financialtribune.com
Aleksandar Vucic

Președintele sârb Aleksandar Vucic a reamintit, vorbind miercuri, la cea de-a 77-a sesiune a Adunării Generale a ONU, precedentul Kosovo în legătură cu problema integrității teritoriale a Ucrainei.

"Serbia sprijină integritatea teritorială a tuturor țărilor ONU, inclusiv a Ucrainei. Dar adevărul este că integritatea teritorială a Serbiei a fost încălcată, iar Serbia nu a atacat pe nimeni, nici o altă țară suverană, puțini oameni vorbesc despre asta. Aș dori să-i întreb pe liderii multor țări, să răspundă, care este diferența dintre suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și Serbiei? În cel de-al doilea caz, a existat o încălcare flagrantă gravă, iar dumneavoastră ați recunoscut acest lucru pe plan internațional și ați dat legitimitate cel puțin unora dintre dumneavoastră", a spus Vucic, citat de TASS.

Președintele Serbiei a reamintit că republica nu a încălcat niciodată suveranitatea și integritatea teritorială a niciunei țări, dar "acest lucru nu a împiedicat 19 țări suverane bogate membre NATO să atace țara noastră, subminând suveranitatea fără acordul Consiliului de Securitate al ONU".

Vučić l-a citat pe Martin Luther King Jr. spunând că nedreptatea într-un singur loc duce la nedreptate peste tot. "Principiul inviolabilității frontierelor ar trebui să se aplice tuturor țărilor", a subliniat președintele.

Autoritățile kosovare au declarat unilateral independența provinciei în februarie 2008. Peste 60 de țări se opun recunoașterii Kosovo, inclusiv România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.