Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Wall Street Journal: Vladimir Putin primește informații denaturate despre războiul din Ucraina

playtech.ro
putin

Anturajul președintelui rus Vladimir Putin îl dezinformează sistematic despre situația de pe front din Ucraina, încercând să nu-i spună vești proaste, conform The Wall Street Journal.

Potrivit sursei citate, care afirmă că a discutat cu oficiali actuali și pensionați și ofițeri de informații din Rusia și Occident, precum și cu „oameni apropiați de Kremlin”,  președintele rus are „o idee foarte limitată despre starea reală” legată de războiul din Ucraina.

WSJ scrie că în fiecare dimineață Putin primește de pe front un rezumat scris, în care se pune mereu accent pe succese, în timp ce eșecurile sunt îndulcite.

În plus, informațiile din astfel de rezumate sunt uneori tardive, vechi de câteva zile, deoarece, înainte de a ajunge la Putin, trec prin filtrele FSB și ale Consiliului de Securitate.

După cum notează publicația, Putin a devenit recent „puțin mai interesat de imaginea reală a războiului”, dar „este încă înconjurat de o administrație care îi susține credința că Rusia va câștiga, în ciuda tuturor pierderilor umane și economice”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.