Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Warren Buffet a declarat că investiţiile companiei sale Berkshire Hathaway sunt afectate de epidemia de coronavirus

Warren Buffett

Warren Buffet a declarat că investiţiile companiei sale Berkshire Hathaway sunt afectate de epidemia de COVID-19, însă acesta consideră că investitorii nu ar trebui să ia decizii de realocare investiţională din această cauză, anunță MEDIAFAX.

„E o chestie destul de înspăimântătoare. Nu cred că ar trebui să afecteze cum investeşti în acţiuni, dar în termeni de rasă umană este clar înspăimântător când există o pandemie”, a afirmat Warren Buffet, într-un interviu acordat CNBC.

Epidemia de coronavirus a lovit mai toate pieţele bursiere din lume, iar Buffet a spus că “un procentaj semnificativ din afacerile noastre sunt afectate într-un fel sau altul”.

Citește și: Un cunoscut analist îl spulberă pe Florin Cîțu: Cât de ridicol poți să fii?

El a adăugat totuşi că firmele în care a investit Berkshire Hathaway sunt afectate de o multitudine de alte lucruri şi a notat că adevărata întrebare este unde vor fi acele companii în termen de 5-10 ani.

„Vor avea vremuri mai bune şi mai puţin bune”, a precizat Buffet, făcând referire la Apple, care a anunţat că nu va atinge ţinta sa de vânzări în 2020 din cauza virusului.

Bursele europene au suferit luni cea mai mare scădere de la jumătatea anului 2016, în condiţiile în care evoluţia cazurilor de coronavirus din Italia, Coreea de Sud, Japonia şi Iran a determinat investitorii să se refugieze în aur şi obligaţiuni de stat.

Bursa din Milano scădea miercuri, la ora transmiteri ştirii, cu peste 4,5%, cele din Frankfurt şi Paris cu peste 3,5%, iar FTSE din Londra scădea cu 3,3%, eliminând cel puţin 400 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă a regiunii în câteva ore. Aurul, în schimb, a crescut cu 2,5% până la maximul a şapte ani, la 1.680 dolari uncie.

Citește și: Atac de ultimă oră la USR: Rareori am văzut ceva mai josnic, mai politicianist și mai dezgustător! .

Totodată, randamentele titlurilor de stat ale pe zece ani ale SUA au scăzut sub 1,4% pentru prima dată din iulie 2016, iar cele pe 30 de ani a atins un minim record la puţin sub 1,85%. Scăderi au înregistrat şi bursele asiatice.

Cu trei ore înaintea închiderii bursa de la Bucureşti arăta un minus al indicelui BET de 2,51%, cu scăderi ale tuturor titlurilor ce compun indicele principal BET.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.