Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Washingtonul a trimis autorităţilor mexicane dosarul deschis în cazul dispariţiei în 2014 a 43 de studenţi în Mexic

The Hill
sua mexic

Elemente ale dosarului deschis în cazul dispariţiei în 2014 a 43 de studenţi în Mexic a fost trimis de administraţia americană autorităţilor mexicane, a indicat luni preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador, citat de AFP.

Acesta a precizat că elementele respective fuseseră cerute de guvernul său vicepreşedintei americane Kamala Harris în cursul unei reuniuni virtuale pe care cei doi au avut-o la începutul lunii mai la cererea unei comisii pentru drepturile omului, care anchetează acest dosar denumit Ayotzinapa, scrie Agerpres.ro.

"Am cerut vicepreşedintei să ne ajute. Ea mi-a trimis deja o parte a dosarului. Nu pot să spun mai mult, dar avem deja răspunsuri", a declarat preşedintele mexican în cursul obişnuitei sale conferinţe de presă.

El a adăugat că Washingtonul ar urma să-i expedieze restul dosarului în zilele următoare.

Lopez Obrador a subliniat că guvernul său se "angajase" să clarifice acest caz în care studenţi au fost aparent au fost victime ale unei complicităţi între poliţie şi ucigaşi plătiţi şi în care este suspectată de asemenea o implicare a unor membri ai forţelor armate.

"În acest caz, ei nu au acţionat corect, cu onestitate. Ei au minţit şi vrem să ştim unde sunt tinerii şi să cunoaştem întreg adevărul", a adăugat preşedintele de stânga.

Cei 43 de studenţi au dispărut între noaptea de 26 spre 27 septembrie 2014 în oraşul Iguala, în statul Guerrero (sud).

Versiunea guvernului preşedintelui de la acea vreme, Enrique Pena Nieto (2012-2018), susţinea că cartelul drogurilor Guerreros Unidos îi făcuse să dispară pe studenţi pe care îi luase drept membri ai unei bande rivale.

Familiile tinerilor au respins varianta oficială şi au cerut atunci o anchetă independentă,susţinută de experţi internaţionali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.