Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Washingtonul confirmă distribuirea a 80 milioane de doze de vaccin în întreaga lume

Pfizer
vaccin sua

Washingtonul a anunţat joi că 75% din cele 80 de milioane de doze de vaccinuri anti-Covid promise de Statele Unite unor ţări străine până la sfârşitul lunii iunie vor fi distribuite prin intermediul programului COVAX, relatează AFP.

"Astăzi, guvernul anunţă cadrul pentru distribuirea acestor 80 de milioane de doze americane în întreaga lume", a indicat Casa Albă într-un comunicat. ''Cel puţin trei sferturi din dozele donate vor fi distribuite prin COVAX'', a adăugat sursa citată.

Aceasta reprezintă un total de 60 de milioane de doze distribuite prin acest sistem creat pentru a asigura o distribuire echitabilă a vaccinurilor, în special către ţările cu venituri mici, scrie Agerpres.ro.

Restul de 25% (20 de milioane de doze) vor fi destinate ''ţărilor în nevoie, celor care se confruntă cu focare de epidemie, vecinilor imediaţi'' ai Statelor Unite, a indicat Casa Albă.

Washingtonul a precizat, de asemenea, ţările cărora li se vor administra primele 25 de milioane de doze: aproape 19 milioane vor trece prin COVAX (6 milioane pentru America de Sud şi Centrală, 7 milioane pentru Asia şi 5 milioane pentru Africa).

Restul de 6 milioane vor fi distribuite direct către ţări ''partenere'' (Mexic, Canada, Egipt, Irak, Yemen ...).

"Nu distribuim aceste doze pentru a obţine favoruri sau pentru a forţa obţinerea unor concesii", a declarat preşedintele american Joe Biden într-un comunicat. ''Distribuim aceste vaccinuri pentru a salva vieţi şi a conduce lumea spre sfârşitul pandemiei, prin exemplul nostru'', a menţionat, de asemenea, preşedintele american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.