Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

WhatsApp anunță că va limita o funcție folosită de toți utilizatorii

whatsapp

Serviciul de mesagerie mobilă WhatsApp a anunţat joi că a decis să limiteze forwardarea mesajelor pentru toţi utilizatori, după ce autorităţile din India au încercat să limiteze răspândirea zvonurilor care au dus la incidente violente, transmite Reuters, citat de Antena 3.

Un val de linşări generate de "fake news" virale distribuite pe platformă despre presupuşi răpitori de copii din India, cea mai mare piaţă a WhatsApp cu peste 200 milioane de utilizatori, a determinat autorităţile de la New Delhi să ceară măsuri pentru a evita răspândirea zvonurilor şi a mesajelor cu conţinut provocator.

Pe lângă limitarea forwardării mesajelor pentru toţi utilizatori, WhatsApp a precizat că, în cazul utilizatorilor din India, acestora nu li se va permite să forwardeze un mesaj la mai mult de cinci chaturi, individuale sau în cadrul unui grup, şi de asemenea va fi eliminat butonul de quick forward care apărea lângă mesajele media.

Citește și: MAE REACȚIONEAZĂ DUR, după România a fost dată în judecată de Comisia Europeană

Aceste măsuri sunt destinate să limiteze forwardarea în masă a mesajelor. Potrivit WhatsApp, utilizatorii din India forwardează mai multe mesaje, fotografii şi clipuri video decât utilizatorii din orice altă ţară a lumii.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.