Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

WhatsApp are un succes nebun în România/ STUDIU

TELEFON INTERCEPTARI

Aplicația WhatsApp este accesată, zilnic, de un sfert dintre dintre posesorii de smartphone din România, dintre care 40 % sunt din București, potrivit unui studiu de specialitate, citat de Agerpres.

Cercetarea arată, de asemenea, că principalul motiv pentru care românii accesează WhatsApp îl constituie gratuitatea. Astfel, 43% dintre utilizatori apreciază că pot trimite mesaje fără niciun cost. Gratuitatea este apreciată în special de tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 ani (64%).

În plus, alte avantaje ale aplicației preferate de către români sunt posibilitatea de a trimite poze ușor și rapid (42%), ușurința în utilizare (41%) și posibilitatea de a comunica și de a distribui rapid texte sau fotografii către un grup de persoane (31%).

”Credem că popularitatea WhatsApp va continua să crească în rândul românilor, atât timp cât aplicația va rămâne gratuită. Totuși, chiar și așa, îi va fi greu să ajungă la nivelul succesului înregistrat de aplicația Facebook, utilizată zilnic de 69% dintre posesorii de smartphone și de 84%, cel puțin o dată pe săptămână. În schimb, aplicația Instagram nu este accesată deloc de 72% dintre românii cu smartphone”, a afirmat Traian Năstase, managing partner al iSense Solutions, companie care a realizat studiul de specialitate.

Potrivit sursei citate, aproape jumătate dintre utilizatorii de smartphone din România accesează aplicația WhatsApp cel puțin o dată pe săptămână, 27% o folosesc zilnic, iar 40% dintre posesorii de telefoane inteligente care preferă această aplicație sunt din București.

În ceea ce privește folosirea WhatsApp în scopuri de marketing, 40% dintre utilizatori au declarat că nu doresc deloc să fie abordați de o companie, prin intermediul acestei aplicații, pentru promovarea de produse sau servicii, în timp ce 46% dintre utilizatorii acestei aplicații sunt de acord să furnizeze numărul de telefon pentru a fi abordați de către companii prin WhatsApp.

Totodată, aplicația este folosită cel mai mult de femei (31%) față de bărbați (22%). Cu toate acestea, 54% dintre bărbați sunt mai deschiși decât femeile (39%) să își ofere numărul de telefon în scopuri de marketing.

Rezultatele sunt extrase dintr-o cercetare online realizată de către compania iSense Solutions pe un eșantion de 1.069 de respondenți, membri ai Panelului ResearchRomania.ro.

Datele sunt reprezentative pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani, din mediul urban din România, iar gradul de eroare este de +/-3%, la un nivel de încredere de 95%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.