Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

WikiLeaks: Victor Ponta s-a întâlnit cu John Podesta în ziua demiterii lui Traian Băsescu

inquamphotos.com / Octav Ganea
victor ponta psd program

WikiLeaks a venit cu o nouă serie de dezvăluiri incendiare în legătură cu referendumul din 2012 prin care s-a încercat demiterea președintelui de atunci, Traian Băsescu. Organizaţia a dat publicităţii zilele acestea, în mai multe serii, mai multe mii de emailuri aparţinând lui John Podesta, şeful de campanie al candidatului democrat la Preşedinţia SUA, Hillary Clinton, şi fostul consilier al preşedintelui SUA, Barack Obama, iar între acestea, câteva zeci de emailuri se referă şi la Mark Gitenstein, fostul ambasador al SUA în România şi amic al lui John Podesta. În documentele date publicităţii de Wikileaks un email este datat 28 Iulie 2012, corespondenţa electronică purtându-se la trei săptămâni după ce Parlamentul României votase suspendarea din funcţie a Preşedintelui României şi doar cu o zi înainte de referendumul din 29 Iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui României.

Citește și: Ancheta MAI în cazul ursului împușcat la Sibiu. Concluzii REVOLTĂTOARE

În respectivul email (foto stânga, sursa Wikileaks, The Podesta Emails) cu titlul “Seeiing ponta”, trimis de către ambasadorul SUA în România, Mark Gitenstein către John şi Tony Podesta şi David Morris, diplomatul le aminteşte acestora că întâlnirea cu Victor Ponta este a doua zi, respectiv “@10 PM mâine pe seară timpul nostru. Nu am adresa lui Matt. Ar fi grozav dacă voi băieţi aţi vorbi cu el (n.m. Matt) înainte”. După câteva ore, acelaşi ambasador Mark Gitenstein revine cu un nou email, trimis de data aceasta şi către Matt Browne, scuzându-se: “Îmi pare rău Tony. Am ajuns la alt podesta. Matt a recepţionat”. Răspunsul, după alte câteva ore, vine în glumă de la Tony Podesta: “Nu există wrong podestas”. Iar Mark Gitenstein a replicat trimiţând următorul mesaj de pe mailul său: "Asta cu siguranţă", anunță Sorina Matei pe site-ul său, sorinamatei.ro.

Conținutul emailului din 28 iulie 2012, dezvăluit de Wikileaks, susţine că întâlnirea lui Victor Ponta, de la 10 PM, aranjată de ambasadorul Mark Gitenstein şi la care participa şi John Podesta, David Morris şi Matt Browne urma să aibă loc chiar a doua zi, pe 29 Iulie 2012, adică exact în ziua desfăşurării referendumului pentru demiterea din funcţie a preşedintelui României.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.