Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Wikipedia continuă să accepte donații cripto, în ciuda presiunii din partea utilizatorilor de a nu mai accepta astfel de plăți

Wikipedia

În urma unei propuneri din partea utilizatorilor de a nu mai accepta donații criptografice către Fundația Wikimedia, organizația nonprofit a confirmat că va continua cu donațiile cripto, conform cointelegraph.com

Colaboratorii s-au unit pentru a îndemna fundația să dezactiveze opțiunea de a dona în cripto din cauza preocupărilor de mediu. Cu toate acestea, deși organizația va monitoriza în mod continuu conversațiile despre cripto în cadrul comunităților sale, nu se va clinti să accepte donații cripto.

Elise Flick de la echipa Wikimedia a declarat pentru Cointelegraph că abordarea de strângere de fonduri a Wikimedia este întâlnirea donatorilor acolo unde se află. Flick a menționat că fundația își propune să „oferă cele mai dorite opțiuni de plată în diferite părți ale lumii”. Aceasta include satisfacerea cererilor pe care fundația le-a primit de la donatori care solicită să poată dona în criptomonedă.

„Vrem să fim cât mai incluzivi posibil și să permitem oamenilor să contribuie cu metoda cu care se simt cel mai confortabil.”

Julia Brungs, specialist senior în relații cu comunitatea de la Wikimedia Foundation, a răspuns , de asemenea, la întrebările lui Molly White (GorillaWarfare) în propunerea inițială. Potrivit lui Brungs, cea mai folosită cripto pentru donații a fost bitcoin ( BTC ). Cu toate acestea, organizația îl transformă imediat în fiat. „Nu am deținut niciodată criptomonede și convertim zilnic donațiile spot în monedă fiat (USD), care nu are un impact semnificativ asupra mediului”, a scris Brungs.

Răspunsul a citat, de asemenea, date de la Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index care spun că există foarte puține dovezi care conectează bitcoin direct ca un contributor la schimbările climatice. Datele „arată că, chiar și în cel mai rău caz (adică, minerit alimentat exclusiv de cărbune), amprenta de mediu a Bitcoin rămâne în prezent, în cel mai bun caz, marginală”.

Între timp, nu toate organizațiile sunt dispuse să continue donațiile cripto după ce primesc feedbackul comunității anti-cripto. La începutul acestui ianuarie, Mozilla a întrerupt acceptarea donațiilor cripto după ce a primit o reacție de la un co-fondator. Din cauza acestei decizii, creatorul Dogecoin a trântit Mozilla spunând „vă mulțumesc pentru că ați cedat în fața unei mafii ignorante și reacționare pe internet”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.