Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce a discutat Klaus Iohannis cu adjunctul secretarului apărării al SUA / VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe adjunctul secretarului apărării al SUA, Robert Work, cu care a discutat despre scutul antirachetă de la Deveselu.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul discuţiilor, preşedintele Iohannis a subliniat faptul că Parteneriatul Strategic dintre România şi SUA, în special pe dimensiunea de securitate şi apărare, reprezintă o prioritate de politică externă şi securitate pentru ţara noastră. Şeful statului a calificat drept excelentă relaţia dintre cele două state, subliniind că există premise favorabile pentru consolidarea şi aprofundarea Parteneriatului Strategic.

Citește și: O fostă prezentatoare de știri de la Antena 1, șantajată de fostul iubit cu poze cu ea goală: Ce fotografii a publicat / FOTO

"Preşedintele României şi adjunctul Secretarului Apărării american au apreciat în mod deosebit implementarea Sistemului Aegis Ashore de la Deveselu, contribuţie semnificativă la sistemul de apărare antirachetă al NATO şi expresie a solidităţii Parteneriatului Strategic româno-american, precum şi a angajamentului ferm al SUA în securitatea europeană şi euroatlantică", se arată în comunicat.

În context, preşedintele Iohannis a reiterat natura defensivă a componentei antirachetă din ţara noastră, cu rol în îndeplinirea principalei sarcini a NATO, asigurarea apărării colective a statelor aliate.

Citește și: Acest număr ESTE INTERZIS în America: Iată motivul / VIDEO

În comunicat se mai arată că a fost evidenţiat faptul că Sistemul Aegis Ashore România vizează ameninţări din afara spaţiului euroatlantic, aspect comunicat public în repetate rânduri la nivel înalt.

De asemenea, atât partea română, cât şi cea americană au manifestat deschidere şi transparenţă pe parcursul dezvoltării proiectului, inclusiv în ceea ce priveşte ceremonia de inaugurare, care va avea loc joi la Deveselu.

Citește și: Și-a dat compania în judecată pentru avea un serviciu prea plictisitor

În perspectiva Summitului NATO de la Varşovia, preşedintele Iohannis a semnalat aspectele de securitate şi apărare de interes pentru România, cu accent pe asigurarea securităţii în regiunea Mării Negre.

În plus, a fost evaluată situaţia din Republica Moldova şi Ucraina în contextul de securitate actual. În cursul discuţiilor, a fost subliniată importanţa consolidării prezenţei aliate în mod echilibrat, pe întregul flanc estic al NATO şi relevanţa implementării Iniţiativei de Reasigurare Europeană a SUA.

Citește și: China le interzice femeilor să se filmeze când mănâncă banane: Care e motivul / VIDEO

La rândul său, adjunctul secretarului apărării american a reconfirmat angajamentul SUA atât în plan bilateral româno-american, cât şi în context aliat în vederea consolidării securităţii şi apărării în spaţiul euroatlantic.

Oficialul american a salutat implicarea activă a ţării noastre în eforturile NATO de stabilizare şi post-conflict şi contribuţia semnificativă a forţelor armate române în Afganistan, Irak şi Balcanii de Vest.

Citește și: Au fost filmați când făceau sex în parcare / VIDEO 18+

Robert Work a transmis condoleanţe pentru decesul celor doi militari români în Afganistan.

Oficialul american se află în România cu ocazia inaugurării facilităţii antirachetă Aegis Ashore de la Baza militară din Deveselu, care va avea loc joi.

Citește și: S-a TERMINAT: Anunțul Hexi Pharma după ce a fost prinsă cu dezinfectanții diluați

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.