Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Workshopul de comunicare de la Parohia Brâncuși s-a încheiat

Basilica.ro
workshop biserica

Participarea la Sfânta Liturghie, apoi acordarea diplomelor au încheiat duminică workshopul de comunicare organizat la Biserica Parohiei Brâncuși din Sectorul 6 al Capitalei, notează Basilica.ro.

Profesioniști de la Facultatea de Jurnalism a Universității din București (FJSC), de la Televiziunea Română și de la Trinitas TV au abordat în cele patru zile ale evenimentului provocările și beneficiile comunicării în mediul online, cu referire mai ales la misiunea eclezială.

Concluzii

„Religiile, și în primul rând creștinismul, au folosit întotdeauna noile tehnologii foarte repede și cu mult folos”, a notat Prof. Univ. Emerit. Dr. Mihai Coman. El a atras atenția preoților că vor lucra cu oameni care „s-au născut cu telefonul mobil în mână, care știu să se joace pe calculator și pe internet de la patru-cinci ani și care consumă o cantitate foarte mare de timp în aceste noi spații”. „Acolo este și Biserica și trebuie să fie și corpul preoțesc”, a subliniat profesorul FJSC.

„Am încercat să aducem mecanismele pe care le-am identificat în cadrul comunicării laice în comunicarea bisericească pentru a o face eficientă” a explicat Diac. Gheorghe Anghel, moderatorul evenimentului. El a susținut un atelier despre comunicarea eclezială pe rețelele sociale și a concluzionat că „în Biserică orice comunicare trebuie să fie mărturisire” și „Hristos trebuie să fie prezent în orice comunicare eclezială”.

Impresii

Participanții au transmis gânduri apreciative la finalul workshopului.

„Mă bucur că am ales să particip”, a declarat Alexandra Drugan, Specialist relații publice la Fundația World Vision România. „Pentru mine, workshop-ul de comunicare a fost o poartă spre cunoaștere. Consider că mediul online este o resursă pe care trebuie să știm cum să o folosim corect și eficient în promovarea activităților pe care Biserica le desfășoară, iar acest proiect mi-a dat șansa de a învăța de la experți în domeniu metodele de a pune în valoare misiunea Bisericii în spațiul virtual”.

„Am participat cu drag”, a mărturisit Silvan Covaci, Doctorand SNSPA în Științele Comunicării. „Temele au fost de actualitate, fie ca ne referim la dezinformare, religia în online sau comunicarea în situații de criză, toate au fost benefice pentru orice parohie în demersul de a dezvolta o strategie de comunicare, mai ales in mediul online. Mulțumim părintelui paroh și tuturor celor implicați pentru găzduire și pentru tot efortul depus pentru organizarea acestui eveniment. Aștept cu nerăbdare următoarele ediții”.

La ateliere au fost abordate teme precum: comunicarea pe social media, fake news, religia în online, rolul televiziunii în transmiterea mesajului public ș.a. Unul dintre atelierele practice vizează o introducere în Adobe Photoshop.

 

Parohia Brâncuși a anunțat că intenționează să organizeze acest workshop anual. Organizatorii și-au exprimat părerea de rău pentru prezența limitată din cauza actualelor restricții pandemice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.