Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Yemen: Liderul rebelilor îndeamnă la `rezistenţă` în urma eşecului negocierilor de pace

sahafah24.net
Abdul Malik al-Houthi yemen

După un lung suspans, discuţiile de pace, sub egida ONU, privind războiul din Yemen au eşuat în cele din urmă, sâmbătă, la Geneva, înainte de a începe, stârnind temeri legate de o escaladare pe teren odată cu apelul la "rezistenţă" lansat de şeful rebelilor houthi, notează AFP preluat de agerpres.

"Alegerea noastră este hotărârea şi rezistenţa în faţa agresiunii", a declarat Abdul Malik al-Houthi, potrivit unui discurs transmis sâmbătă seară de postul de televiziune rebel Al Masirah.

Acest apel a fost făcut la câteva ore după ce emisarul special al Naţiunilor Unite, Martin Griffiths, a anunţat eşecul negocierilor de la Geneva, deplângând totodată că rebelii houthi nu au efectuat deplasarea.

"Nu am reuşit să facem să vină aici (...) delegaţia de la Sanaa (a rebelilor houthi). Pur şi simplu, nu am reuşit", şi-a exprimat regretul în faţa presei diplomatul britanic.

"Este prea devreme pentru a spune când vor avea loc următoarele consultări", a spus Martin Griffiths, al treilea negociator implicat în complexul dosar yemenit.

Ministrul yemenit de externe, Khaled al-Yamani, a acuzat în faţa jurnaliştilor atitudinea "complet iresponsabilă" a rebelilor houthi cărora le-a reproşat "lipsa de seriozitate pe drumul spre pace".

Diplomatul yemenit s-a arătat la fel de sever şi faţă de emisarul special al ONU care, în opinia sa, "scuză absenţa rebelilor". "Lipsa de presiune (asupra rebelilor houthi) i-a încurajat (...) să considere cu dispreţ eforturile depuse", a subliniat el.

Invitându-i pe yemeniţi "să meargă astăzi pe toate fronturile", Abdul Malik al-Houthi i-a îndemnat pe partizanii săi să întărească "apărarea, securitatea" şi "să recruteze (...) voluntari pe teren".

De asemenea, el a apărat decizia delegaţiei yemenite de a nu merge la Geneva.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.