Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Yemenul a primit un prim lot de vaccinuri împotriva COVID-19

AstraZeneca
coronavirus vaccin

Yemenul, ţară aflată în război şi teatru al unui dezastru umanitar de amploare, a primit un prim lot de 360.000 de doze de vaccin AstraZeneca împotriva COVID-19, prin mecanismul COVAX, a anunţat miercuri UNICEF, potrivit AFP, potrivit AGERPRES.

Primul lot de vaccinuri a sosit la Aden (sud), capitala provizorie a guvernului recunoscută de comunitatea internaţională, şi face parte din programul de "1,9 milioane de doze pe care Yemenul ar trebui să le primească în 2021", a precizat UNICEF într-un comunicat.

Anunţul survine la câteva zile după un semnal de alarmă tras de organizaţia Medici fără Frontiere (MSF) privind răspândirea rapidă a bolii în această ţară.

"MSF constată un aflux foarte puternic de pacienţi cu COVID-19 grav bolnavi care necesită spitalizare, în Aden (sud) şi în multe alte regiuni ale ţării", a scris ONG-ul sâmbătă pe Twitter.

Citește și: Prins fără mască de protecție, Vlad Voiculescu e furios pe protestatarii care au scandat împotriva medicilor! ‘Sunt consternat și furios’

"Creşterea bruscă a cazurilor de COVID-19 în ultimele săptămâni este extrem de alarmantă şi de îngrijorătoare", a declarat Raphael Veicht, şeful misiunii MSF din Yemen.

El a cerut organizaţiilor umanitare să "intensifice rapid răspunsul lor de urgenţă la COVID-19" şi a făcut apel la un sprijin mai mare din partea donatorilor internaţionali.

"Din păcate, mulţi dintre pacienţii pe care îi vedem sunt deja în stare critică atunci când ajung", a declarat Line Lootens, coordonator medical al MSF în Yemen.

Potrivit acesteia, tratarea lor este "dificilă din punct de vedere tehnic şi necesită un nivel foarte ridicat de îngrijire".

Potrivit organizaţiei Medici fără Frontiere, capacitatea Yemenului de a trata persoanele aflate la terapie intensivă este "limitată", din cauza unui sistem de sănătate care s-a prăbuşit odată cu războiul care a devastat ţara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.