Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zâzanie în PNL, după ce un deputat a propus pensii speciale pentru primari: Se anunţă sancţiuni (VIDEO)

baroni locali bani

Se anunţă din nou scandal în PNL, după ce deputatul Corneliu Olar, fost primar în judeţul Alba, a depus un proiect de lege pentru acordarea de pensii speciale aleşilor locali. Partidul se dezice de proiect, deputatul anunţă că îşi retrage semnătura, dar susţine că va vota în plen pentru pensiile speciale.

"A fost iniţiativa unui grup mic de colegi. PNL nu va susţine acest lucru, deoarece considerăm că nu este o oportunitate. România are ale priorităţi în acest moment şi alte presiuni la care trebuie să răspundă. Eu cred că nu va mai reveni acest proiect. Noi considerăm că nu se impune. Aceasta a fost recomandarea conducerii PNL, să-şi retragă semnăturile de pe acest proiect. Nu a fost discutat, a fost o iniţiativă care a plecat înainte de a fi discutată şi dezbătută", a declarat Laurenţiu Leoreanu, vicepreşedinte PNL. Întrebat dacă parlamentarii liberali riscă sancţiuni dacă nu-şi retrag semnăturile, Leoreanu a răspuns: "Sigur că indisciplina, în orice partid, atunci când se ia o decizie, este sancţionată."

Vezi şi: Ai probleme cu gingiile? Specialiștii recomandă cinci remedii naturale pentru gingivita

După câteva minute, deputatul Corneliu Olar a şi anunţat că îşi retrage semnătura de pe proiectul pe care chiar el l-a iniţiat. "Primarii au susţinut mult şi pe bună dreptate că au nişte pensii foarte mici în momentul când au limita de vârstă. Eu nu am ştiut decizia BEX-ului PNL. Am depus-o înainte de a se decide. Noi, PNL, susţinem anumite pensii speciale la militari, la magistraţi, aşa cum îşi doreşte şi UE. Proiectul l-am depus în calitate de fost primar, la solicitarea aleşilor locali din România. Dacă ştiam de BEX, cred că nu depuneam în forma în care l-am depus. Însă să nu se creadă că PNL nu e de acord cu majorarea pensiilor mici. Sunt atâtea inechităţi cu privire la pensionari şi cred că atunci când vom avea un proiect de majorarea a pensiilor ne vom duce la pensiile sub 1000 de lei şi apoi vom ajunge şi la pensiile pentru primari. Nu m-am dus cu o majorarea foarte mare. Ar veni în jurul de 400 şi ceva de lei pe mandat, nu mai mult de trei mandate. Deci ar fi în jur de 1300-1400 de lei după trei mandate. Acum, după cinci mandate, pensia e de 1403 lei pe lună. Legea nu este corectă", a declarat Olar.

Chiar dacă îşi retrage semnătura, deputatul afirmă că va vota în plen proiectul, indiferent de decizia partidului.

Vezi şi: Studiile care arată PERICOLUL aspirinei: Principalele contraindicatii .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.