Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zborurile spațiale comerciale ale companiei Virgin Galactic vor începe luna aceasta. Cât costă o călătorie

bihon.ro
Virgin Galactic

Compania de turism spațial a lui Sir Richard Branson, Virgin Galactic, a anunțat că va lansa primul său zbor comercial înainte de sfârșitul acestei luni.

Compania vizează o fereastră de lansare pentru zborul Galactic 01 între 27 iunie și 30 iunie. După apariția anunțului, acțiunile Virgin Galactic au urcat cu peste 40% în tranzacțiile de la New York, scrie Mediafax.

Virgin Galactic a explicat că primul zbor va fi o misiune de cercetare științifică. Nava va transporta trei membri ai echipajului de la Forțele Aeriene italiene și de la Consiliul Național de Cercetare din Italia care vor efectua cercetări în microgravitație.

Compania a precizat că cel de-al doilea zbor spațial comercial va fi la începutul lunii august. Ulterior, compania își propune să aibă câte un zbor în fiecare lună. Virgin Galactic a vândut mai mult de 800 de bilete pentru persoanele care doresc să călătorească la peste 80 de kilometri deasupra Pământului.

Zborurile sunt concepute pentru a le oferi pasagerilor priveliști din spațiu și pentru a le permite să experimenteze imponderabilitatea. O călătorie costă 450.000 de dolari de persoană.

În luna mai, Virgin Orbit, o altă companie spațială deținută de miliardarul britanic, a fost închisă după ce o misiune a eșuat. Firma care lansa sateliți a avut pierderi uriașe ceea ce a dus la închiderea ei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.