Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zece adolescenţi din Vaslui au fost salvaţi de jandarmii montani după ce au fost surprinşi de o furtună în masivul Rarău

www.jurnalmm.ro
JAndarmi montani

Zece adolescenţi din Vaslui au fost salvaţi de jandarmii montani după ce au fost surprinşi de o furtună şi au rămas blocaţi în partea superioară a pârtiei Rarău, a informat, joi, Biroul de presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Suceava.

Potrivit sursei citate, un tânăr de 17 ani a anunţat prin SNUAU 112, miercuri după-amiază, că grupul de persoane în care se află a fost surprins de o furtună puternică şi a rămas blocat în partea superioară a pârtiei Rarău, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Vasile Astărăstoae aruncă în aer numărul de bolnavi pe care Guvernul îl raportează: 'Să existe de personal în 130 de laboratoare, cum zice Orban, mă îndoiesc'

Potrivit tânărului care a sesizat autorităţile, cele zece persoane, cu vârste cuprinse între 16 şi 17 ani, din municipiul Vaslui, au plecat de la Cabana Rarău spre locul în care erau cazate, o pensiune situată pe drumul Izvorul Alb, fiind surprinse de furtună şi, pentru că nu şi-au putut continua deplasarea, s-au adăpostit în zona împădurită.

O echipă de jandarmi din cadrul Postului Montan Câmpulung Moldovenesc, un lucrător al Serviciului Salvamont şi un pădurar au ajuns în mai puţin de o oră la locul indicat.

Membrii grupului de excursionişti nu prezentau probleme de sănătate, nu au solicitat îngrijiri medicale şi, după ce au primit haine uscate aduse de jandarmi, au fost transportaţi la locul de cazare.

Citește și: Studiu ÎNGRIJORĂTOR - Peste 50% dintre tinerii români și-au pierdut încrederea și motivația în perioada stării de urgență

Cu o zi urmă, jandarmii din cadrul Postului Montan Câmpulung Moldovenesc, împreună cu patru salvamontişti, au mai intervenit, în urma unui apel la 112, pentru salvarea unui bărbat în vârstă de 59 de ani, din municipiul Bucureşti, care s-a rătăcit în pădurea din apropierea Schitului Sihăstria Rarău.

În lipsa detaliilor pentru orientare, acesta nu şi-a putut continua deplasarea, fiind nevoit să solicite sprijinul autorităţilor.

Echipele de intervenţie au comunicat cu bărbatul prin intermediul telefonului mobil, reuşind să-l găsească după aproximativ o oră şi jumătate într-o zonă împădurită aflată între Izvorul Alb şi Valea Seacă.

Deşi era în stare de epuizare fizică, acesta nu a solicitat îngrijiri medicale, fiind condus de jandarmi la locaţia de cazare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.