Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zece cadre medicale de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Sf. Spiridon din Iași au COVID-19

Facebook
medic doctor spital

Zece cadre medicale de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași au COVID-19, aici fiind depistat, marți, un nou focar. În același timp, focarul de la Institutul de Psihiatrie Socola se mărește, potrivit Mediafax.

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a transmis că marți au fost depistate două noi ficare de coronavirus.

Este vorba despre Spitalul Județean de Urgență „Sf. Spiridon”, unde la Unitatea de Primiri Urgenţe sunt 10 cadre medicale infectate.

„Cadrele medicale pozitive sunt contacţi ai unor pacienţi pozitivi. Pozitivii au fost izolaţi la domiciliu, iar contacţii direcţi plasaţi în carantină. Ancheta rămâne deschisă”, au transmis reprezentanții DSP Iași.

Citește și: Ludovic Orban recunoaște SABOTAJUL împotriva Gabrielei Firea: i-a spus tot lui Nicușor Dan/VIDEO

Un alt focar este la Centrul de Servicii Sociale „Sf. Andrei” din Iași, unde patru angajați au fost testați pozitiv. Aici, persoanele pozitive au fost au fost izolate la domiciliu, iar contacţii direcţi plasaţi în carantină.

La Institutul de Psihiatrie Socola focarul se extinde, după ce a fost confirmat cu SARS-CoV-2 încă un cadru medical. În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmați cu noul coronavirus 11 pacienţi.

Cadrul medical confirmat marți este un asistent medical asimptomatic. În cazul său s-au aplicat toate măsurile de izolare şi carantinare. Ancheta rămâne în derulare.

Și la Secţia Îngrijiri Paliative 9 cronici focarul se extinde, după ce au fost confirmate cu noul coronavirus încă opt persoane (7 cadre medicale şi un pacient). În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate pozitiv 14 persoane (3 cadre medicale şi 11 pacienţi).

„La retestare, s-au mai pozitivat 7 cadre medicale şi un pacient. Pacienţii confirmati sunt izolaţi în spital şi monitorizaţi. Cadrele medicale sunt izolate la domiciliu şi monitorizate de medicii de familie”, arată DSP Iași.

Focarul de l Socola a fost înregistrat în urmă cu câteva zile, inițial în secția de îngrijiri paliative, unde au fost confirmate zece cazuri - 7 pacienţi şi 3 cadre medicale. Apoi, focarul s-a extins și la secţia psihiatrie acuţi, cu 11 pacienţi fiind infectați, iar în secţia îngrijiri paliative au mai fost confirmaţi cu COVID-19 încă 3 pacienţi.

Tot la Socola, dar în secţia psihiatrie cronici Bârnova, au fost confirmate cu noul coronavirus încă 47 de persoane: 43 pacienți și 4 cadre medicale. În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 14 persoane (12 pacienţi şi 2 cadre medicale)

La Spitalul de Urgență Sf. Spiridon” din Iași este focar în evoluție și la secția de Chirurgie Plastică, unde au fost confirmate cu COVID-19 încă 10 cadre medicale. În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate pozitiv 6 cadre medicale. Persoanele confirmate au fost izolate la domiciliu şi contacţii direcţi au primit decizii de carantină. Anchetă epidemiologică este în desfăşurare.

De asemenea, și focarul de la Centrul de Servicii Sociale Bucium se mărește, după ce a fost confirmat cu COVID-19 încă un salariat. În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmati cu COVID-19, șapte persoane (3 salariaţi şi 4 beneficiari). În acest caz, la retestarea personalului a mai fost depistat pozitiv un educator. S-a făcut igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţii, a avut loc reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul echipamentului de protecţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.