Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de automobile istorice, expuse în centrul Timişoarei - FOTO

mediafax.ro
masini epoca timisoara

Peste 50 de automobile istorice, printre care şi un model care a apărut în celebrul film "Havana", cu Robert Redford, au fost expuse, sâmbătă, în centrul Timişoarei, potrivit MEDIAFAX.

Maşinile de epocă, vechi de cel puţin 30 de ani, au fost expuse în Piaţa Operei din Timişoara, în cadrul evenimentului Retroparada Toamnei, care a ajuns la ediţia cu numărul cinci.

content-image

sursa foto: MEDIAFAX

Potrivit organizatorilor, în centrul Timişoarei au putut fi admirate peste 50 de automobile de epocă, din judeţele Timiş şi Caraş-Severin, dar şi din Ungaria şi Serbia.

Citeşte şi: O schiţă a Empire State Building, realizată de Donald Trump, vândută la licitaţie - FOTO

Numeroase Dacii restaurate, motociclete, camioane, precum şi alte modele de maşini pe care mulţi dintre timişoreni le-au văzut doar în filme au fost prezente în centrul oraşului. Punctul de atracţie al expoziţiei din acest an a fost un Chevrolet Impala, albastru deschis cu alb, care a fost fabricat în anul 1956. Un astfel de model a apărut şi în celebrul film “Havana” (1990), care l-a avut în rol principal pe Robert Redford.

content-image

sursa foto: MEDIAFAX

Proprietarul maşinii de epocă, Jenel Murgu, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că a cumpărat automobilul în urmă cu 30 de ani, iar în urmă cu zece ani l-a restaurant complet în Grecia.

"Mă plimb cu maşina, alături de familie, prin Europa. Este o maşină care trebuie rulată şi avut grijă de ea. Singura problemă pe care o poate prezenta este doar consumul de combustibil. În oraş, consumă cam 35 - 40 de litri la 100 km, iar în afară, pe autostradă, aproximativ 26 - 27 litri la 100 km. În rest, este o splendoare, o maşină care chiar merită şi atrage atenţia", a explicat Jenel Murgu, un timişorean stabilit în America.

Citeşte şi: Artişti români, premiaţi la Expoziţia internaţională de artă contemporană de la Florenţa

Proprietarul maşinii Chevrolet Impala spune că, în acest moment, automobilul costă în jur de 55.000 de euro, iar valoarea lui creşte de la an la an.

"Este a cincea ediţie a Retroparadei Toamnei, sunt peste 50 de automobile în centrul Timişoarei. cel mai vechi este un DKW din anul 1935, cu caroserie din lemn, iar cea mai nouă este din anul 1985. Ca noutăţi avem trei automobile Mercedes 280, un Chevrolet Impala, model cubanez, cunoscut din filmul Havana, şi un Cadillac din Serbia. Maşinile prezente la expoziţie sunt din judeţele Timiş şi Caraş-Severin, mai avem o maşină din Ungaria şi 16 din Serbia", a explicat organizatorul expoziţiei, Vlad Capotescu.

Vehiculele istorice au putut fi admirate în Piaţa Operei între orele 10.30 şi 13.00, după care au plecat în paradă spre Muzeul Tramvaiului de pe B-dul Take Ionescu.

Citeşte şi: Manifestaţie de PROPORŢII în Barcelona. Preşedintele Puigdemont, în fruntea protestatarilor - VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.