Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de bancnote CONTRAFĂCUTE au fost descoperite de polițiști: Un bărbat a fost reținut

bani falsi

Peste 100 de bancnote contrafăcute în euro şi dolari au fost descoperite şi scoase din circulaţie de poliţişti, în urma unei percheziţii domiciliare desfăşurată la Odorheiu Secuiesc, un bărbat fiind reţinut în acest caz, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), în cursul zilei de joi, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Harghita, cu sprijinul IPJ Harghita, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc, au efectuat mai multe investigaţii pe linie de falsificare de monede, dar şi o percheziţie domiciliară, în municipiul Odorheiu Secuiesc, în urma căreia au fost descoperite şi scoase din circulaţie 116 bancnote contrafăcute (respectiv 3 bancnote de 50 de euro, 13 de 100 de euro, 13 bancnote de 200 de euro şi 87 bancnote de 100 de dolari). 

Cercetările efectuate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate arată că, în cursul lunii mai 2019, un bărbat de 46 de ani din Odorheiu Secuiesc ar fi comandat, de pe un site, mai multe astfel de bancnote pe care, ulterior, le-ar fi oferit altor persoane.

Citește și: Bătălia din PSD pentru postul de comisar: bani, putere și stabilitate

"Astfel, în cursul lunii iunie, i-ar fi oferit unui bărbat, de 32 de ani, mai multe bancnote în euro contrafăcute, iar una dintre acestea i-ar fi fost oferită unui tânăr de 21 de ani. Tânărul ar fi încercat, luna trecută, să o plaseze angajatului unei benzinării, însă acesta a observat că este contrafăcută şi a sesizat poliţia", se precizează în comunicatul IGPR. 

Bărbatul de 46 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei să fie prezentat Judecătoriei Odorheiu Secuiesc, cu propunere de arestare preventivă. 

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de falsificare de monede, punerea în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.