Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de bărbaţi au primit înştiinţări de la MApN. Ce conţine mesajul „DE CHEMARE”

armata

Zeci de familii s-au trezit cu notificări din partea Ministerului Apărării, prin care bărbaţii erau rugaţi să se prezinte la sediul Jandarmeriei, informează Ştirile ProTV. Este şi cazul unui bărbat din Iaşi, în vârstă de 35 de ani, care, primind o astfel de înştiinţare, s-a gândit imediat că există posibilitatea să fie chemat la un eventual război, pe fondul crizei din Ucraina.

"Tocmai prin prisma faptului ca sunt conflicte în ţările vecine nu este deloc confortabil să ştii că s-ar putea să fii chemat la război. Este foarte îngrijorător pentru noi, ca familie, să lăsăm totul la o parte şi să ne gândim că ar putea fi recrutat", a povestit soţia bărbatului.

De altfel, autorităţile au confirmat faptul că se fac verificări a situaţiei militarilor în rezervă, însă sub pretextul că se "actualizează baza de date, fără nicio legătură cu o stare de pericol iminentă".

Deşi unii s-au speriat de primirea notificării, alţi bărbaţi nu se gândesc la un pericol real de război.

---

"E ceva normal, chiar dacă e neoficial, trebuie să avem o evidenţă. Până nu zice 'haideţi la război', nu se întâmplă, nu. Nu mi-e frică de un război că nu o sa se întample. Oficial, neoficial, cred că trebuiau să facă armata cum era înainte. Nu mi-e teamă de un război, nu cred că se va întâmpla. Sunt optimist din punctul ăsta de vedere", a precizat un tânăr.

Se pare că rezerviştilor li s-ar fi solicitat şi acte medicale pentru a li se vedea starea de sănătate, scrie botoşăneanul.ro.

Ca să vadă

”Am şi eu invitaţie la această convocare pe data de 2–3– 4 iunie, dacă nu mă înşel, să particip la această instruire. Ei vor să facă un exerciţiu de mobilizare ca să vadă în cât timp se prezintă rezerviştii la unitate, probabil cheamă şi pe cei care nu au făcut armată. Dar pot fi mobilizaţi că sunt şefi ai unor agenţi economici care au maşini care le pot pune la dispoziţie. Şi vor veni 20 de ofiţeri de la Bucureşti care vor face instruirea”, a declarat prefectul Costică Macaleţi.

O evidenţă clară a rezerviştilor din judeţul Botoşani este deţinută de Centrul Militar Judeţean, structura care a şi emis ordinele de chemare. Oficial, aceste convocări se efectuează pentru verificarea situaţiei rezerviştilor în vederea actualizării bazei de date.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.