Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de copii şi părinţii acestora au primit lecţii de prim ajutor de la paramedicii SMURD

zdravstveniportal.si
prim ajutor

Câteva zeci de copii, dar şi părinţii acestora au primit lecţii de prim ajutor din partea paramedicilor de la SMURD Giurgiu la finalul săptămânii trecute, în Parcul Alei, din municipiul reşedinţă, în cadrul unei campanii de promovare a mişcării, potrivit Agerpres.

"Zeci de giurgiuveni au fost alături de paramedicii SMURD, în perioada 27-28 mai, în Parcul Alei. Aceştia au organizat lecţii de prim ajutor dedicate copiilor şi adulţilor. Atât părinţii, cât şi copiii prezenţi au fost interesaţi de cunoaşterea metodelor de acordare a primului ajutor, activităţile fiind interactive. Paramedicii le-au prezentat toţi paşii ce trebuie urmaţi, pornind de la siguranţa salvatorului şi a victimei, stabilirea nivelului de conştienţă şi până la masajul cardiac. Folosind un manechin, aceştia le-au arătat celor prezenţi cum să execute corect resuscitarea şi ventilaţiile salvatoare, având şi posibilitatea de a exersa aceste manevre", se arată într-un comunicat de presă, emis luni, de ISU Giurgiu.

Pompierii le-au vorbit şi despre obstrucţia căilor aeriene la copii, fie cu alimente ingerate în grabă, fie cu diverse obiecte precum monezi, mărgele, agrafe, bucăţi din jucării, nasturi etc. pentru că acordarea primului ajutor este foarte importantă în astfel de cazuri, iar manevrele trebuie efectuate corect, în cel mai scurt timp.

Cu ajutorul unui manechin, paramedicii le-au arătat celor prezenţi cum să execute corect resuscitarea şi ventilaţiile salvatoare, iar copiii au dorit să încerce aceste manevre.

Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unei campanii de promovare a mişcării, derulate în mai multe oraşe ale ţării sub genericul "Bucurie în Mişcare România".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.