Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de lucrări ale artistei Geta Brătescu, aflate în patrimoniul MNAR, se regăsesc într-o expoziţie de artă contemporană din Berlin

https://www.visitberlin.de/
Insula Muzeelor berlin

Un număr de 31 de lucrări ale artistei Geta Brătescu (1926 - 2018), aflate în patrimoniul Muzeului Naţional de Artă al României, se regăsesc într-o amplă expoziţie de artă contemporană la Berlin.

Cele 31 de desene selectate fac parte din ilustraţia volumului "Faust" de Johann Wolfgang von Goethe (traducerea lui Ştefan Augustin Doinaş), publicat în anul 1983, informează MNAR, într-o postare pe Facebook.

Intitulată "Understudies: I, Myself Will Exhibit Nothing" şi curatoriată de Iman Issa, expoziţia, care poate fi vizitată până la 9 ianuarie 2022, la KW Institute for Contemporary Art din Berlin, aduce împreună creaţii ale mai multor artişti de renume internaţional, potrivit Agerpres.

Alături de Geta Brătescu, printre artiştii prezenţi pe simezele berlineze se numără: Latifa al-Zayyat, Moyra Davey, Amit Dutta, Haris Epaminonda & Daniel Gustav Cramer, Iman Issa, Paul Neagu, Olaf Nicolai, Sergei Parajanov, Mohammad Rabie, Walid Raad şi Valeska Soares.

Pictor, grafician şi ilustrator de carte, cu o carieră impresionantă, de peste 60 de ani, Geta Brătescu se bucură de apreciere în rândul publicului şi al specialiştilor din domeniul artelor în întreaga lume. Lucrările ei se regăsesc în colecţii importante precum cele ale MoMA de la New York; Centre Georges Pompidou Paris; Tate Modern Londra; Hammer Museum Los Angeles; Museum of Modern Art San Francisco; Muzeul de Artă Modernă Varşovia; Muzeul Naţional de Artă Contemporană Bucureşti; MAK, MUMOK, Kontakt Collection de la Viena; Moderna Galerija din Ljubljana.

Artista a fost decorată în 2017 cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Ofiţer, "în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia personală la îmbogăţirea patrimoniului cultural românesc şi universal, pentru remarcabila sa implicare în promovarea artei conceptuale româneşti, împletind cu o măiestrie profundă arta vizuală cu cea literară".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.