Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de marinari ai Forţelor Navale Române participă la un exerciţiu multinaţional, organizat de Turcia în Marea Egee

remnmilitaryblog.files.wordpress.com
nava vapor fregata

Zeci de marinari ai Forţelor Navale Române participă, în a doua jumătate a lunii octombrie, la un exerciţiu multinaţional care este organizat de Turcia în Marea Egee şi la care vor fi prezenţi militari din alte şapte ţări, printre care Franţa şi SUA, potrivit news.ro.

Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, puitorul de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” a plecat miercuri, din Portul Constanţa, pentru a participa la Exerciţiul multinaţional „NUSRET 20”, organizat de Forţele Navale ale Turciei, în Marea Egee, în perioada 17-27 octombrie.

Sursa citată a menţionat că NUSRET 20 are ca scop perfecţionarea deprinderilor echipajelor navelor în lupta contra minelor marine şi vizează consolidarea şi dezvoltarea nivelului de pregătire al operatorilor din acest domeniu, la standardele NATO.

Citește și: Victor Ponta trage semnalul de alarmă: Dacă nu o facem acum – până în 2024 va mai exista România?

“Aproximativ 20 de nave şi ambarcaţiuni rapide, patru aeronave, trei detaşamente scafandri EOD şi un vehicul subacvatic autonom, din Bulgaria, Franţa, Italia, Grecia, România, Spania, Turcia şi SUA participă la exerciţiul NUSRET 20, al cărui scenariu fictiv urmăreşte întărirea interoperabilităţii operaţionale şi tactice dintre forţele participante, în situaţia escaladării unor divergenţe politico-militare dintre două state vecine”, se arată în comunicatul Forţelor Navale.

Puitorul de mine „Viceamiral Constantin Bălescu”, cu un echipaj alcătuit din 68 de militari, este comandat de căpitan-comandorul Daniel Gheorma şi are la bord un detaşament de scafandri EOD, specializaţi în dezamorsarea dispozitivelor explozive subacvatice.

“Participarea militarilor din Forţele Navale Române la exerciţiile multinaţionale organizate de partenerii din Alianţa Nord-Atlantică reprezintă o oportunitate foarte bună pentru dezvoltarea abilităţilor de a răspunde, rapid şi eficient, la întregul spectru de ameninţări, precum şi un foarte bun exemplu de angajament faţă de apărarea colectivă”, a mai precizat sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.